Weekend!

Vrijdag 7 feb. 2020

Namens familietje Boslust allemaal een fijn weekend gewenst enne…wees je een beetje voorzichtig zondag…?!

Die storm die eraan komt: enerzijds vinden we het wel een fascinerend fenomeen -zo vaak gebeurt het niet- maar sinds we hier in bosgebied wonen en al diverse bomen hebben zien omvallen rond ons huis tijdens stormachtig weer, voelt het ook wel een beetje creapy.

Er viel eens een boom op straat voor onze snufferd op een rijdende auto. De inzittenden kwamen er ontzettend goed vanaf, al waren ze wel in shock en moesten ze door de brandweer bevrijd worden. Dat was de meest enge ‘boomval’ omdat er direct mensen bij betrokken waren, we hielden ons hart vast.

Twee jaar geleden vielen er in het mini bos achter ons 9 bomen om, waarvan 1 gevaarlijk richting ons huis viel. We zagen het gebeuren toen we de brandweer wilden waarschuwen: ‘er gaat hier zometeen een hele hoge, dikke boom vallen onze kant op, of die van de buren’. Maar tijdens dat belletje viel ie al. De lelijke carport van de buren die we altijd vervloeken, was op dat moment de redding voor onze kippetjes want de boom werd in zijn val door de carport tegen-gehouden. De brandweer is diezelfde avond urenlang bezig geweest om de boom nog ‘veilig te maken’. Daarna is ie verwijderd en zijn er nog 13 bomen preventief verwijderd in het minibos. Dat scheelt nu wel in ‘storm stress’,  vooral voor onze buren, veel bomen zouden richting hun (vrijstaande) huis gaan vallen.

Maar toch…wij houden alles komende zondag en maandag wel extra goed in de gaten. Met interesse, en een heel klein beetje zorgen.

Over stormachtig gesproken: onze Freek is onstuimig de laatste dagen, heel wild in zijn spel enzo. Misschien voelt ie wel dat er storm op komst is… Maar eerder denken we dat Freek Frummel heerlijk aan het puberen is. Hyper de piep tijdens zijn vele speelmomenten, maar dan ineens: bam, moe, slapen. Op schoot wil ie ook graag en veel. Bij ons allebei. We worden zo blij van hem! En van al die moods en fasen waar hij doorheen gaat! Hieronder wat foto’s van onze Freek, gisteren en vandaag.
En van meneer en mevrouw Boslust: goed weekend, tot later! 🌿🌲