Maandag!

Maandag 10 feb. 2020

Wat een onstuimige boel gisteren he mensen?! Iedereen er zonder al teveel gedonder vanaf gekomen hopen we?! Wij wel in elk geval. Geen enkele boom die het begaf deze keer. En da’s ook wel eens leuk voor de verandering… 😉

Freek vond het een feest buiten, die sprong extra vrolijk in het rond bij deze eerste storm in z’n jonge leventje. Hij kwam steeds helemaal uitgelaten thuis (letterlijk en figuurlijk), lekker fris ruikend naar ‘uitgewaaid’. Alleen op de eerste paar momenten dat de wind om het huis huilde, was Freek een tikkie argwanend en soms begon hij zachtjes te mopperen en te brommen. Dan is hij een extreem gevaarlijke hond ;-). Maar na een uurtje was de huilende wind normaal geworden voor onze Freek.
Een onstuimige maar prima zondag dus voor familie Boslust, het is ons erg meegevallen en we hopen dat al onze lezers dat kunnen zeggen.

We hadden verder ook een fijn weekend. De zondag is hier altijd een lekker dagje. Even niks moeten, geen boekje-werk, geen ander ontwerp-of tekstwerk, geen blogje, geen huishouden, geen afspraken, geen  boodschappen, gewoon alleen maar ‘mogen en niet moeten’. We begonnen gisteren met een simpel maar lekker ontbijtje met versgebakken croissantjes. Alhoewel…mogen de gevalletjes van Dannerolles die naam wel hebben? Maarja, ze zijn stiekem wel heel lekker en je huis geurt heerlijk! Koppie thee erbij, roomboter, jammetje; feest. Voor ons kan de dag dan (bijna) niet meer stuk. En het is zo simpel… #Simpel=Super.

We hebben hier een extra gevulde week voor de boeg. Met natuurlijk onze opruimactie die verdergaat,  vriendin Martine komt zometeen allerlei kunstboeken ophalen voor haar zoons die kunst en design studeren (en de kringloop komt deze week ook weer langs, hoera!).
We beginnen deze week met het werken aan herinneringen-boekje 2, en ook houden we de eerste actie voor kookproject versie 2.0 -Dejan is tutorials aan het bekijken over food photography en Kiki gaat de eerste recepten uitschrijven. Het laatste avondje van kookproject versie 1.0 is ook deze week: een etentje met een paar dierbare gasten van de afgelopen jaren. Er staat een verder nog dagje in Apeldoorn gepland voor Kiki met vriendin Anette, en v
andaag is ook vriendinnetje Lies hier, gezellig!

De zelfgebakken vlaai van onze foto (onder), met appelvulling, staat op tafel voor bij de koffie vandaag. Dit is het recept. De vulling maakte Kiki net iets anders: de appelstukjes werden niet gekookt maar gebakken. Verder werd het originele recept helemaal gevolgd en het is prima gelukt! Voor  dezelfde vlaai bedenken we volgend weekend een andere vulling. Overigens rept het recept niet over ‘de oven voorverwarmen’ maar dat moet je natuurlijk wel even doen. Zet, voordat je het deeg gaat uitrollen en in de vorm legt met de vulling enzo, de oven alvast aan op 220 ℃. Hou tijdens het bakken goed de bovenkant in de gaten en dek die desnoods af met alu-folie, als ie te bruin wordt. Maar het is een heerlijk vlaairecept en afkomstig van een Limburgse bron, dus: aanrader! Over vlaai eten en bakken kun je binnenkort nog meer lezen op ons blog.

We koken voor Lies vanavond de bloemkool-mac-and-cheese die we vorige week maakten, dat was ook al een aanrader. Benieuwd wat onze dierbare gast ervan vindt. Wij zijn fan!

Hieronder, na de vlaaifoto, nog een haptip. Eentje’uit de losse pols’. Je mag lekker zelf uitvogelen hoeveel je van alles wil, het kijkt niet nauw. De vega chyros voor in de pitabroodjes kochten we gewoon in de winkel, die is niet zelfgemaakt. Het is een goeie combi: groenten uit de römertopf (gezonder dan koken en roerbakken) met pitabroodjes chyros.

We wensen iedereen een goeie maandag en blijf een beetje voorzichtig out there, het waait nog steeds best hard.

meneer en mevrouw Boslust 🌿🌲