Wie zijn wij

Dejan & Kiki

Wij zijn non-profit creatief ondernemers, beiden opgeleid in de creatieve sector. Onze opleidingen, kwaliteiten en werkervaringen hebben we gemixt om tot een unieke stijl en aanpak te komen. Daardoor kunnen we nu -binnen onze mogelijkheden en grenzen- creatieve concepten en projecten ontwikkelen om mensen blij mee te maken. Kijk ook eens op onze project-website, klik hierVerder zijn we beestenpapa en -mama van Freek & Jasper en hebben we geen (mensen)kinderen. We werken hard maar leven zacht. Daadkrachtig en dromerig tegelijk. 

Ons leven is -uiteraard- niet alleen maar zorgeloos, dreamy en creatief. Er zijn medische problemen en fysieke beperkingen (o.a. ontstekingsreuma met forse beschadigingen en ernstige medicatie allergie). Daardoor hebben we regelmatig de handen vol en zijn de behandelingen in het ziekenhuis, zo’n beetje onderdeel van ons dagelijks leven. We zorgen voor elkaar met liefde en voelen ons vooral geluksvogeltjes met alles dat wel fijn is.

Aangepast aan de fysieke grenzen, werken (en leven) wij vanuit zoveel mogelijk vrijheid en flexibiliteit aan bestaande en nieuwe projecten & concepten die we zelf ontwikkelen. Boekjes maken met en voor dementerende ouderen; een kookproject waarbij mensen elkaar ontmoeten; meedoen aan het project Buurtgezinnen; een buurtterras organiseren; we doen van alles. We werken met hart en ziel, zonder onderhandelen, zonder contracten, zonder (teveel) concessies, maar met wederzijdse verbinding tussen ons en onze samenwerkingspartners. Zie onze website. Ook maken we dit blog (Kiki meestal alleen, soms wij samen, soms Dejan alleen).


Wonderlijk wonen

Verder zijn we verslaafd aan bomen en bos. We verhuisden van Amersfoort naar Dieren, een dorp aan de Veluwezoom. Na 7 jaar dorps wonen bij de bosrand, verhuisden we terug naar de stad. In het prachtige Nijmegen (waar Kiki’s roots liggen en onze beider harten) zijn we goed geland. Het is de stad die helemaal bij ons past.

We bewonen we een appartement op 5 hoog in een boswijk. In ons uitzicht geen steen, wel eindeloos veel bomen. We kijken in de boomtoppen met snoepende eekhoorns, dromen weg bij het geluid van roepende bosuilen worden soms wakker van schreeuwende vossen. We zien de seizoenen onder onze neus veranderen.

Eigenlijk wonen we in een boomhut. En dat in de stad…


Lieve bubbel

Wij zijn each others True Love, hebben vaak genoeg aan alleen maar elkaar in onze warme boomhut-bubbel. Maar we genieten op z’n tijd ook heel graag samen met anderen. We willen er voor (sommige) anderen zijn. Ook vinden we het fijn dat (sommige) mensen er voor ons willen zijn. Het is dierbaar en kostbaar.


Beestenkinders

Freek en Jasper staan centraal in ons leven. Wij hadden geen behoefte aan een gezin met kinderen maar hebben wel allebei een zorghart en dus hebben we 10 jaar weekendpleegzorg geboden. Dat was heel mooi, maar is ook wel mooi geweest. Nu leven we onze zorg-behoefte uit op onze diertjes. Onze kindjes.

Freek is een onvervalste heerlijke hondenpuber van 4 en Jasper een relaxt senior katertje van 16. Lieverd Dirk (hond) is overleden begin 2019 maar gaat elke dag mee in ons hart en dat geldt ook voor alle andere beestjes waarvoor wij mochten zorgen (kat, honden, kippetjes). Noem het sentimenteel of schattig; wij noemen het puur geluk en niet meer dan normaal. Dagelijks een grote glimlach met de fluffy frummels, soms ook een kopzorg of verdriet. Dat is de keerzijde die wij graag voor lief nemen, het gevoel van geluk is groter.

Ondanks de fysieke struggle voelen we ons geïnspireerd, rijk en compleet.
Dit blog is real life. Maar dan wel met de fijne dingen van ‘t leven, het stevigst omarmd.

Dejan & Kiki  🌿
Nijmegen