Vrij(e)dag

Wij dachten dat we vandaag duizend boekjes bezorgd kregen en aan de bak moesten om daar tweeduizend ronde hoekjes in te fabriceren. Maar de zending is verschoven naar morgen. En dus hadden we ineens -hoera!- een lege dag voor onze snufferd.

We maakten dankbaar gebruik van deze droge herfstdag en sjeesden op de Vespa naar Berg en Dal  waar we struinden vanaf het Afrikamuseum via een stukje bos en een landelijke route naar de beroemde -of voor vierdaagsewandelaars juist beruchte- Zevenheuvelenweg. Terug ging het via een prachtig glooiend landelijk gebied. En zie ik glooiingen, dan ben ik gelukkig.

Kortom: in plaats van boekjewerk werd het een vakantiemiddag.
Een heerlijke start van het weekend.

Ook heerlijk: dat we weer kruidnootjes en mandarijnen kunnen snoepen! Liefst ook in die combinatie, dan is het een gebakje (als je er van houdt). Elk jaar mag het niet eerder dan 1 oktober hier bij Boslust-Boomhut: kruidnootjes en mandarijnen in huis halen. Dat was gisteren en reken maar dat ze gisteren binnen waren, ha! Ik mag niet meer dan 10 kruidnootjes per dag, en daar hou ik me altijd goed aan. Maar elk jaar is het weer een mini feestje. Het markeert de herfst-wintertijd.
Dit weekend hopen we op de eerste eetbare kastanjes in onze eigen straat…

Maar nu huppetuppetup, naar dromenland. Nog even in bed luisteren naar het geruis van de herfstwind door de bomen, stiekem ook nog hopend op het geritsel van de vos. Een onderbuurvrouw had er laatst een pal voor haar koplampen, op de parkeerplaats. Momenteel ligt de hele wijk bezaaid met beukennootjes, zouden vossen die ook lusten…?

Anyway.
Vanuit Nijmegen: welterusten.
Kiki

 

#Herfst!

#seizoenenmeisje
#Vrijedag
#Weekend
#GoedBegonnen

 

▼ Ons avontuurtje van vandaag.