Fotobericht

Een kort fotoverhaal van gisteren en vandaag.

Wylerbergmeer
Op de grens met Duitsland -bij Beek en oostelijk onder Nijmegen- ligt het Wylerbergmeer. Een prachtplek waar ik als kind ook een aantal keer kwam met school. Je waant je er een beetje als aan een Scandinavisch meer. Zeker als het winter is en er ijs en sneeuw liggen. Dejan en ik waren er een paar jaar geleden tijdens een mini vakantie en we waren onder de indruk van die plek. Gisteren hing er ook weer zo’n serene rust. Dat kalme wijdse water en dan die heuvels erachter…

Hier en daar zagen we al herfstconfetti, een feestje. Zoals in de struik op de foto bovenaan.
We willen over een maand teruggaan naar het Wylerbergmeer om de hersftkleuren te bewonderen. En dan daarna ook in de winter, lente en op een zonovergoten zomerdag.

Fijn vuurtje! 

Dat vuurbakkie dat we onszelf cadeau deden heeft goed werk geleverd. Leuk vuurtje, werd nog warm ook en met een kop thee erbij was het ‘net echt’, ha! Die gaan we goed gebruiken, juist ook in deze herfst- en wintertijd. Want ons terras nodigt vermoedelijk ook dan uit tot even buiten hangen. Ademwolkjes blazen, de frisse lucht opsnuiven, iets warms erbij en het vuurtje aan. Gewoon even kort tijdens het koken, of terwijl je wacht op een lekker kruidenbad dat langzaam volloopt, of met vrienden en een warme wijn, met z’n tweetjes en een beker dampende choco.

Fijne vooruitzichten, ijs en weder dienende natuurlijk. Je weet nooit hoe het leven loopt, ik dek me graag even in bij deze. Heb iets teveel en te vaak simpele kleine plannetjes vermorzeld zien worden door monsterlijke wendingen van het leven, vooral fysiek-medisch. Maar blij worden van alleen al een gedachte aan iets, daar ben ik een super talent in, dus die heb ik alvast binnen, ha!

 

Hieronder nog wat foto’s.
Vanuit Nijmegen: mooie herfstavond, wees voorzichtig & blijf gezond. 
Kiki 


#Thuisstad

#PlekkenHerontdekken
#BeetjeBuitenland
#VuurtjeStoken 2.0
#HuisjeBoslust 2.0

 

▼ Op de foto gaan met Freek is best een project en het lukt meestal niet… 😉

▼ Maar Freek z’n papa staat er wel prachtig op, vindt de mama van Freek…! ❤︎

▼ Niet alleen zoiets moois als het Wylerbergmeer, ook ons uitzicht vanuit de boomhut is iets dat indruk op ons blijft maken. Met wat lichter weer zoals een paar dagen terug als er ineens een luchtballen boven de boomtoppen piept maar ook tijdens grijze, natte dagen zoals vandaag, waarbij je de herfstkleuren steeds meer tevoorschijn ziet komen. Het blijft ons verwonderen en blij maken.

▼ Om het af te leren: nog eentje van vuurtje stoken 2.0 gisteravond

▼ En een ode aan de vuurtjes van voorheen: bij de gelhaard in ons oude huis (linksboven), bij de tuinhaard (midden links met vriendin Anette + rechtsonder), bij de vuurkorf en in de eetkeet (rechtsboven).
Het was mooi en het is goed zo.