Daar zijn ze!

De eerste eetbare kastanjes liggen op de grond, in onze eigen straat.

En er liggen er dus ook al een paar bij ons op tafel (foto boven).
Langzaam worden het er steeds meer komende tijd, weten we uit ervaring.

Wat was het altijd leuk om rond deze tijd het bos in te gaan, in de voorbije zeven jaar. Nu wonen we niet meer op loopafstand van het bos, wel op heel korte Vespa afstand. En we wonen in een bosrijke wijk, grenzend aan het Goffertpark. In onze wijk staan veel kastanjebomen en die zitten hier en daar behoorlijk vol met bolletjes. Dus (ook) wat die kastanjes betreft, zijn we er ruimschoots op vooruit gegaan met onze verhuizing, ha!

Royaal zal hij niet worden, de oogst. En de meeste kastanjes zijn aan de kleine kant. Het was te droog, te heet, en er was een te langdurige hittegolf waarschijnlijk. Maar dat er toch een aantal prima exemplaartjes op de grond knallen nu: feest!

Wij gaan straks een ‘boswandeling’ maken door onze wijk, op zoek naar nog wat meer kastanjes. En dan eind van de middag van de versgevallen, in de oven gepofte lekkerdjes mogen snoepen. In ons platenhoekje met een lekker plaatje op kastanjes gaan zitten pellen.
What more does one need…

Kastanjes poffen in de oven doe je zo: was de kastanjes, maak met een mesje een kruisje in de schil (bovenin bij het ‘pluimpje’ of gewoon aan de platte kant van de kastanje), leg de kastanjes op een bakplaat en rooster ze ± 20 minuten in een oven van 200 graden.
Ze zijn gruwelijk goddelijk als je ze warm eet, met een beetje roomboter en zout maar wijzelf eten ze alleen met zout, da’s al meer dan zalig.

Heerlijk, herfst!
Dejan en Kiki

#HeerlijkeHerfst
#SeizoenenLovers
#SnoepenvandeHerfst
#OnzeStadseBoomhut
#BosrijkWonen
#NijmegenThuisstad
#HuisjeBoslust 2.0
#Kastanjefeest