Taartje

Deze taart bakte taart.

En daar bedoel ik uiteraard mezelf mee, ha!

Ik ben voorbereidingen aan het treffen voor de verjaardagstaart van Dejan. Over 2 weken is mijn liefde jarig en ik wil nou eens een keer een echt feestelijke verjaardagstaart maken. Daarom ben ik de taart in kleine stappen aan het maken, zodat het niet een berg werk is op het laatste moment. Het cakedeeg dat ik voor de taart gebruik is klaar en ingevroren, dat kan in dit geval goed. Ik had beslag over en bakte daar dit kleine taartje van. Vandaag komt vriendinnetje A. deze kant op en dan hebben we een lekker taartje bij de koffie.
We gaan wandelen vlakbij Nijmegen bij de Duivelsberg en daarna een pannenkoek eten. We wandelen uiteraard niet de hele route, da’s veel te lang voor mij, kneusje. Maar ik heb wel een mooi tochtje uitgestippeld. En dan is een lekker taartje vooraf bij de koffie niet zo erg want we gaan een behoorlijk stukkie klimmen en dalen daar bij de Duivelsberg.

Het taartje heb ik zelf verzonnen en het is heel makkelijk te maken. Als je net als ik een ‘rustiek’ (lees: slordig) thuisbakkertje bent, is dit een perfect taartje: lekker losjes is en toch gezellig.

  1. het bestaat uit 2 laagjes cakedeeg met mandarijnsmaak (gewoon een snuf mandarijn rasp door het deeg gedaan). Maak de cake volgens basisrecept of met een pak cakemix (ik gebruikte dit basisrecept).
  2. Ik gebruikte een ronde cakevorm. Na het bakken (en afkoelen!) sneed ik de cake overdwars doormidden
  3. Vervolgens smeerde ik beide helften op het snijvlak in met botercreme (dit is een fijn recept)
  4. Op de onderste helft legde ik, bovenop de botercreme, dun gesneden plakjes peer. Die heb ik eerst een uurtje laten uitlekken tussen laagjes keukenpapier
  5. Bovenop de plakjes peer kwam de bovenste laag van de 2 cakehelften
  6. Ik smeerde het hele taartje in met botercreme. Omdat de cake in een mooie vorm met relief gebakken is, ‘schraapte’ ik de botercreme bovenop weer voorzichtig weg, zodat deze in de inkepingen blijft zitten en op de bolle stukjes weg is. Daardoor werd het patroon van de bakvorm weer zichtbaar. Lekker rustiek en toch een tikkie feestelijk zo. Maar je kan ‘m natuurlijk ook glad maken en helemaal bedekken met botercreme.
  7. De zijkanten bedekte ik met verkruimelde kruidnootjes en…
  8. klaar ben je! Een heerlijk herfsttaartje als voorafje van een hopelijk heerlijke herfstwandeling.

Morgen gaan husbandlief en ik ook nog wandelen en kijken of we al meer paddenstoelen kunnen spotten in ‘ons’ bos. We sluiten het weekend morgen af met een gezellige zomibo met buuf T. en haar lief. Dan maak ik de eerste gluhwein van dit seizoen. Verheug me op de geur vooral.

En dan mag ik maandag mijn 3e prik gaan halen bij de GGD. Weer een paar uurtjes hangen daar i.v.m.  allergietrajact. Geeft niet. Zelfs het ziek worden de dagen erna geeft niet, ik ken het van prik 1 en 2. Ik voelde me goed beroerd maar na een paar dagen is het dan ook in een klap weer over, dat is fijn. En dan weet je wel: goedzo, mijn lijf heeft ‘m opgepikt.

Ik meld me ergens eind van de werkweek weer.
Vanuit Nijmegen: fijn weekend, geniet van de herfst! 
Kiki