Nazomer

Kleurtjes, kleurtjes, kleurtjes: de nazomer is begonnen! 

We zoefden woensdag op de Vespa naar mijn geboortedorp Molenhoek en struinden bij de Mookerheide. Die staat nu weelderig in bloei en datzelfde geldt voor bloemenpluktuin Zelfgeplukt bij Jachtslot de Mookerheide (een plek waar ik als kind veel kwam, we woonden er vlak achter). Ik kan je deze omgeving enorm aanraden! Eerst even rustgevend turen in de verte op het Mookerheide uitzichtpunt (foto onder) dan een lekkere boswandeling, vervolgens een koffietje bij het pop up terras net buiten de bloemenpluktuin en als toetje: zelf je bos bloemen (en wie weet ook je avondmaaltje?) oogsten.

In de pluktuin mag je dus bloemen plukken en dat doen wij graag en regelmatig. Elke keer staan er weer andere bloemen in bloei. Deze keer plukte ik ‘nazomerkleurtjes’ (foto bovenaan). Bloemen in oranje/rood van de besjes die je steeds meer ziet en van pompoen, paars van de bloeiende heide, grijzige eucalyptus van mistige septemberochtenden en diep donkerrood van…ja van wat eigenlijk? Nou ja, dat mag je lekker zelf bedenken.

In de pluktuin vind je niet alleen de meest betoverende bloemen maar ze kweken er ook groente in de kas en op groentebedden buiten. Daar groeit nu de joekel van een snijbiet in knalgroen en -rood (fotocollage onderaan). Wij namen een prachtige diep-oranje pompoen mee, die ligt nu in de mand op tafel. Met een oranje dalia in een vaasje, geeft dat een fijn snufje nazomer in huis (ook collage onderaan). Nazomer is het toetje van de zomer en ‘t voorafje van de herfst. De ‘tussenseizoenen’ vind ik misschien nog wel mooier dan de seizoenen zelf. Alhoewel…een gouden herfstbos; ook niet mis.

Anyway. Ik ga het brood uit de oven halen. Heb ‘t vandaag al gebakken en niet (traditiegetrouw inmiddels) op zondagmorgen voor onze brunch. Vriendin A. komt vandaag en we eten o.a. bietjessoep met geitenkaascrème en desembrood erbij. Vanaf nu gebruik ik trouwens alleen nog voorletters van mensen, vanwege hun privacy. Ik las laatst dat iemand op haar blog had geschreven wie er op bezoek kwam en vervolgens werd er bij die bezoeker ingebroken, hoe bizar! Better safe than sorry.

Hieronder dus nog een paar foto’s, ook van onze Freek met z’n krullerige snufferd tussen de heidetakjes. En op de foto linksonder de bloemenpluktuin.

Fijn nazomerweekend gewenst (met hopelijk genoeg droge momenten)!
Kiki