Herfst! (7)

Eindelijk: de eerste echte mooie vliegenzwam dook op. En dan nog wel in onze eigen straat! 

Of misschien waren wij op de verkeerde momenten op de verkeerde plekjes, dat kan ook natuurlijk. Maar hier werden we in elk geval happy: hij is er tòch, die feeërieke lieverd. We zagen wel af en toe iets dat er voor moest doorgaan en intussen al helemaal aangevreten was, maar zo’n mooie gave: nee. Deze eerste echte vliegenzwam is dus een feestje.

Het is een paddenstoel met een eigenzinnig, schizofreen persoonlijkheidje: uber schattig om te zien, niet schattig om te eten. Maar eten hoeft ook helemaal niet; hoe langer ze staan, des te langer dit feestje-om-naar-te-kijken duurt.

Over feestje gesproken; het weekend was dat ook, met de verjaardag van mijn lief. Jarige Dejan genoot van alles; de aandacht, feestelijkheid en ook van de taart die ik had gebakken en die we allemaal -de jarige voorop- heerlijk vonden. Lekker fluffy deeg, fris door de frambozenjam en lemon curd en romig door het mascarpone-slagroom laagjes. Echt een feesttaart en heel makkelijk te maken. In het vorige blogbericht zie de je links naar het recept voor het deeg en de vulling.

Foto’s:
We hebben zalig gegeten bij Plek NMGN en hadden prima weer ook om buiten te zijn die dag. Bij onze wandeling kwamen we nog een stoeptegel tegen met het getal 60 erin (foto rechtsboven). Die dag werd dat de leeftijd van mijn lieve wijze oude jongeman en het is het huisnummer van het aangrenzende huis. Feestelijk toeval. Er hingen paddenstoelen slingertjes, er waren een feesttaart en natuurlijk cadeau’s, er werd uitbundig voor Dejan gezongen door het bezoek en mij; een fijne, lieve dag.

Zondag was een gezellige dag samen met een dierbaar vriendinnetje. Het was wel echt herfstweer en we pasten de plannen dan ook aan. In plaats van shoppen, struinen en lunchen in de binnenstad zijn we naar de kringloopwinkel van Het Goed gegaan (leuke winkel!).

Daarna hebben we geluncht bij Trafo (weer super smakelijk!), vervolgens koffiegedronken bij First Things First  (fijn dat die zijn gebleven in het Honigcomplex, alleen smaakte de altijd goeie Blommers koffie net iets minder zalig dan bij de vorige eigenaren) en we sloten af met een biertje bij Gesha plus een mooie wandeling langs de schemer-skyline van het nieuwe haven-gedeelte in onze prachtstad. De foto maakte ik vlak voordat het echt donker werd (oh, wat hou ik van de wintertijd en de vroege schemer!).

Dat was het weekend en nu zijn Dejan en ik weer druk bezig met van alles. Ons ontwerpwerk, tekstjes schrijven voor de ruilkring gids en we maakten het zo verlangde plankje in de koffiehoek van onze keuken. Wat zo’n simpel plankje en dito klusje niet kan doen zeg; een wereld van verschil. Alles makkelijker te pakken en veel minder rommelig. Ik ben een sucker voor plankjes, vind ze zo gezellig! En door dat plankje hebben we weer plek voor nog wat koffiemokken van Plek. Lekkere smoes om daar de volgende keer als we er eten, weer een nieuw kopje te scoren. Wel geldt: wat erin gaat, moet er ook uit. Dus nog een smoes erbij om de kringloopwinkel binnenkort ook weer even te bezoeken en oude kopjes te brengen.

Genoeg gebabbeldebabbeld nu, tijd voor werkvlijt. Hieronder nog wat foto’s.

Fijne herfstdag! 
Kiki

 

 

 

 

Foto’s
Nijmegen by night.
Daaronder het ‘koffieplankje’ en die primeur paddenstoel, ook by night.