Herfst! (8)

Groen wordt geel en goud. En binnen genieten we van herfstbloemen. 

De stevige wind heeft al aardig wat kale bomen gebracht. Maar er is ook nog het een en ander groen en geel wordt steeds meer goud. Herfst is een toverbal aan kleuren! In huis is ‘t ook herfst. Met joekels van chrysanten (mooi roze is niet lelijk) en we hebben een uitzicht dat met ‘t uur lijkt te veranderen van kleur.

Foto rechts was na de herfststorm. De kastanjebomen zijn een stuk kaler geblazen door de wind maar er is ook nog veel groen. Linksboven is vandaag: groen wordt steeds meer geel. Linksonder: wintertijd. Begin van de avond al donker. Cosy.

Linksboven en onder: We hebben het uitkijk-hoekje een beetje aangepast. De stoel staat dichterbij het raam zodat we nog meer kunnen genieten van de dwarrelende blaadjes-confetti buiten. Ik heb de neiging om iets in de vensterbank te willen zetten, maar dat doe ik niet. Het wordt al gauw gefrut dat afleidt van buiten. En buiten, komt bij ons juist zo prachtig naar binnen. Het is aangenaam wakker worden met een bakkie en gouden blaadjes. Normaal sla ik ‘s morgens al snel de laptop open om het nieuws te lezen, maar nu begin ik in de uitkijk-hoek niet met de ontwikkelingen rond de wereld misere (dat komt gaandeweg de dag wel) maar met de ontwikkelingen van het seizoen. Beter… Rechts: de naaldbomen blijven groen en dat geeft nu een extra kleurrijk tafereel. De bomen erachter zijn al flink aan het verkleuren maar worden nog veel intenser goud-oranje. Verheug me op de komende weken als die bomen de hoofdrol nemen in deze prachtige herfstperformance.

Geluksvogels zijn we met deze prachtplek. Ik blijf het koesteren, elke dag.
En nu: theetje maken en kaarsjes aan, want ‘t is grauw buiten.
Maar grauw of niet, al dat goud = goud waard!

Ik sluit af met een herfsthap-tip: 5 fantastische herfst-salades. De een als maaltijd, de ander voor erbij. Hier hebben we ze allemaal al wel eens gemaakt (nummertje 2 wel zonder sprotjes en in plaats daarvan knapperig gebakken kruidige tofu). Ze zijn zalig, puur najaar op tafel!
Klik hier.

Fijn herfstweekend, heb ‘t goed. 
Kiki