Gisteren

Wat was ‘t een cadeautje, dat snufje zon gisteren. We waren dan ook veel buiten.

Zoveel grijze donkere dagen in de lente: niet fijn. Dus toen de zon gisteren tevoorschijn piepte voelde het als een feestje. En dat was vast niet alleen hier bij familie Boslust-Boomhut het geval…

We struinden door het Goffertpark, dronken een biertje op het terrasje van Buuv (wat een aanwinst voor onze wijk!) en daarna was ‘t heerlijk hangen op eigen terras. Waar we een lekker plekje erbij hebben dankzij een nieuw bankje. Ideaal om even fijn in te nietsnutten.

Wat missen wij onze grote tuin… NIET dus. De tuin was heerlijk en we konden er kleine dromen verwezenlijken. Het was een lastige, maar zeker ook een fijne tuin. Alleen: al dat werk…! Ik zag op foto’s wat de nieuwe bewoners met onze oude tuin aan het doen zijn: het terras is vernieuwd, ze hebben een overkapping gemaakt en meer van die dingen. Die mensen pakken het rigoureus aan, en dat is precies wat de tuin nodig heeft.
En wij? Wij zien zorgeloos uit naar onze tweede zomer op het dakterras. Nou ja, zorgeloos…als het maar niet wéér 3 weken achter elkaar zo bloedheet wordt als vorig jaar.

En nu hup, wandelen met onze Freek!
Oh, ik las trouwens in het nieuws dat Bo, de hondenhummel van de Obama’s is overleden. Zij schreven o.a. (vrij vertaald naar Nederlands natuurlijk) ‘We missen Bo heel erg, en hopen dat iedereen zijn eigen hond vanavond even extra goed vasthoudt’. Dat doen we hier inderdaad ook altijd als we over dierenleed lezen, of over mensen die hun dier verliezen.
Michelle Obama zag Bo als hun kind. ‘Ik heb twee dochters en een zoon’, schijnt ze te hebben gezegd. Als een bewonderenswaardige persoon als Michelle Obama zoiets zegt, laat ik mij graag inspireren. En dan ben ik met terugwerkende kracht nu nog blijer dat wij gisteren moedertjedag hebben gevierd ;-).
Die lieve, leuke Bo…

Ik sluit af met foto’s van gisteren.
Fijne maandag!
Kiki

#Dakterras
#Boomhutbuiten
#BosrijkWonen
#Buitenplekkie
#Zonneschijn
#Zorgeloos

 


Linksboven: we hadden gisteravond de terraslampjes weer eens aan. Ze hangen nu in de bomen omdat de terrasrailing vrij moet blijven, die wordt komende week ergens schoongemaakt door de onderhoudsploeg. We vinden het eigenlijk wel guitig zo in die bomen. Een beetje kerst in de lente, ha!
Rechtsboven: Dejan kookte een goddelijk moedertjedagmaal met o.a. spicy sticky tofu. Hij gebruikte agavesiroop i.p.v. suiker. Het was gewoon belachelijk, zo lekker!
En kijk, zo ziet zorgeloos op je terras hangen er nou uit (rechtsonder) 😁 Als we zo in onze oude tuin hadden gezeten, dan hadden we waarschijnlijk binnen no time weer van alles gezien dat nodig moest worden aangepakt. Er kwam geen eind aan. Hier niet, hier is het lekker lui doen op het terras. Hier tuur je naar de lucht, probeer je figuren te zien in de wolken, bestudeer je de boomtoppen, groet je de eekhoorns, de vogels en de vos (zaterdagavond kwamen we hem tegen op straat, zo voor onze snufferds!).

▼Schaap Charlotte heeft de voogdij gekregen over Dennis de Geit, samen staan ze heerlijk in de zon.

▼ Links: kruidentafel, verhuisd naar een plekje met minder wind. In de wind zijn ze niet blij, de plantjes. De grond droogt ook sneller uit. Je ziet Marokkaanse munt (de meest aromatische munt voor verse muntthee!), zuring (lekker door de sla), maggiplant, een plukje oregano (ik probeer te stekken) en rozemarijn.
We hopen vandaag een pepertjesplant te scoren op de markt. En verder gewoon ons lekkere stekkie, ‘vakantieplekkie’. 

▼ Moedertjedag gisteren
boven: een lieve lunch! En dat met fijn uitzicht vanaf de tafel (de frisgroene blaadjes steken zo mooi af tegen het donkere dennengroen). Onder: struinen door het Goffertpark en dan neerstrijken bij Buuv: het is fijn dat zij er zijn!