Genieten

Mensen, wat is ‘t genieten geblazen met dit uitbundige lenteweer!

Oei, dat woord…genieten. Ik heb er een lichtelijke haat-liefde verhouding mee. Bij deze een corrigerende tik op mijn eigen tengeltjes voor het gebruik ervan, haha!

Als ze dan in Bed and Breakfast op tv mensen hun kamer laten zien en zeggen: “Geniet ervan”, denk ik: huh…? Dat zeg je toch niet bij een kamer? Als je iets lekkers op tafel zet, of bijvoorbeeld iets moois cadeau doet, dan ja. Maar toch niet als je een kamer laat zien? En zeker niet de bizar prijzige (en niet eens mooie) kamers van de recente aflevering. Maar da’s dan weer puur persoonlijke smaak natuurlijk.

Het woord genieten wordt zó vaak te pas en te onpas gebruikt, dat het langzamerhand onderhevig is aan een giga betekenis-deflatie. Genieten…wat zegt dat woord nou eigenlijk nog.

Maar welk woord doet ‘t dan wel goed? Ik wijk vaak uit naar ‘enjoy’ omdat mijn echtgenoot en ik half Engels en half Nederlands praten met elkaar vanwege Dejan z’n niet-Nederlandse roots. Enjoy klinkt voor mij frisser dan ‘geniet’, maar het betekent natuurlijk precies hetzelfde. Dus eigenlijk is dat valsspelen.

‘Het goed hebben’, gebruik ik ook regelmatig en vind ik meer kloppend. Dat kan bij van alles. Als iemand mij die kamer toont en zegt “heb ‘t goed” ja, dan geloof ik diegene wel.

Anyway. In de afgelopen (weer veel te vliegensvlug voorbijgevlogen) twee weken hadden wij het goed met van alles.

• Bij het werken aan onze creatieve klussen (inmiddels ook bezig met het mini online magazine, deze keer de lente-editie)
• Turend in de soms surrealistische zonsondergangen
• Struinend tussen het frisse lentegroen in eigen achtertuin het Goffertpark en in Molenhoek over de heuvelachtige Mookerheide
• Op onze daktuin, waar weer vrolijke nieuwe kleden liggen (recycle materiaal), waar de planten en boompjes weer vol in de verse knoppen zitten en waar we straks gezellig (ook zo’n woord…) gaan zitten borrelen met z’n vieren.

(tekst gaat verder na de foto’s)

▲ Klaar voor ‘t eendags zomertje

▲ Lichtgroen lente in het Goffertpark

▲ Turen in de horizon die in brand staat

Gisteravond waren we een happie eten buiten de deur en hebben we dan toch echt…genoten. In een pop up restaurant in het Goffertstadion. Overdag zit daar Bikkels, dat zich aan het transformeren is van ‘voetbal kantine’ naar lunch- en koffieplek. Dat heeft tijd nodig maar wij waarderen hun plannen en ze zijn hartstikke aardig. Dus wij ploffen na een rondje ‘achtertuin’ met Freek al regelmatig even neer in de heerlijk hangende Chesterfield-achtige banken voor een koffietje of soepje.

Momenteel heeft Bikkels haar ruimte voor de avonden uitgeleend aan de organisatie van het pop up restaurant. Een lief initiatief voor een goed doel, geheel gerund door studenten. Gebeurt in diverse studentensteden, al sinds 1093. Happietaria heet het. Klinkt vreselijk, die naam doet het project helemaal geen recht. Maar wij hebben gisteravond leuk en lekker gegeten. Met super sympathieke bediening, heerlijke muziek, een fijn sfeertje in de tent en dat op pakweg 3 minuten lopen van huis. Het pop up project is er tot half mei en wij schuiven zeker nog een tweede keer aan daar om andere dingen van de kaart te proberen. Meer weten? Klik hier

Ja. Dat was gisteravond toch echt gewoon..genieten.

Fijn weekend enne, heb ‘t goed. 
Kiki

 

 

 

 

▼ Ook in Molenhoek een lentegroen-feestje. Net als buiten zitten in de terrastuin van Jachtslot Mookerheide. De foto helemaal bovenaan dit blog maakte ik in het Goffertpark.