Paasfeestje

Zoefffff, van kerst, hup in Pasen beland. 

Toch fijn, al die jaarfeestjes. Pasen = extra feestelijk ontbijten, lentebloemetjes op tafel, genieten van meesterlijk mooie muziek (de Matthäus Passion in deze uitvoering van Philip van Herreweghe is zo prachtig! Meteen al dat beginstuk…).

En ja, lekker snoepen van paasbrood, gekookte eitjes en de eerste asperges uit het seizoen. Dat alles hoort voor ons ook bij Pasen. En natuurlijk struinen in het lentebriesje.

Dat laatste hopen we morgen te doen. Als het weer ‘t toelaat (daar heb ik wel een beetje een hard hoofd in…) gaan we weer de mooie Mookerheide op bij Molenhoek en iets drinken in het jachtslot. Vorige maand waren we er met carnaval en was het ook zo mooi daar in het bos. Eindelijk zagen we weer eens stoere Schotten rondscharrelen (zie foto hieronder). Die kwamen we in de Veluwezoom bij Dieren (onze vorige woonplaats) dagelijks tegen. Maar dat is alweer bijna 4 jaar geleden. Fijn om ze op de Mookerheide weer te ontmoeten, we misten ze! Freek is erdoor gebiologeerd. Zonder te blaffen, zonder angst, gewoon heel nieuwsgierig: ‘wat en wie zijn jullie? Grote honden? Mensen, wat?’

Anyway, we hebben dus zin in weer ons maandelijkse bezoek aan Molenhoek. En mocht ‘t weer moeilijk doen dan grijpen we gewoon ‘t eerste de beste droge moment aan om het dichter bij huis te zoeken en onze achtertuin in te duiken. Ook heel mooi (al kan ‘t niet op tegen de Mookerheide natuurlijk). Er begint van alles te bloeien en groeien in het Goffertpark; lentegevoel gegarandeerd.

Tweede paasdag gaan we samen met 2 anderen gezellig brunchen bij Plek in Nijmegen. En Freek mag natuurlijk ook mee. Kater Jasper krijgt thuis een extra heerlijk hapje en gaat lekker chillen, dat is zijn hobby geworden nu hij 17 jaar is (helaas is ‘t momenteel  s’ nachts juist z’n liefhebberij om met de kolder in de kop schreeuwend door het appartement te sjezen, oh oh…).

Lentefladders en blij met bankje

Er gaan nog zo nu en dan wat van onze Feestboekjes (uit najaar ’23) op reis en dat vinden we superleuk. Gisteren gingen er zelfs 10 tegelijk de wijde wereld in. Iemand die ergens afscheid neemt, wilde het Feestboekje als afscheidscadeautje voor iedereen, hoe leuk is dat. We hebben de boekjes voor haar ingepakt in cellofaan en om de boekjes te helpen goed op weg te gaan, hebben we er vlindertjes bij gedaan. Lekker fladderen, boekenkinders!

Over fladderen gesproken: in deze dagen hebben wij altijd heel lieve herinneringen aan onze kippetjes, Fiep & Veertje (allebei overleden). Want met Pasen hangen weer hun eitjes in de paastakjes. Die eitjes zijn van een aantal jaren geleden. Lief om zoiets tastbaars van de 2 dametjes te hebben. Ze waren zo guitig en gezellig! Maakt me nog steeds blij, als ik aan ze denk.

En verder zijn we ook mega blij met het bankje. Dat was een hele goeie aankoop. Ik zit er heerlijk op, de tafel kon door dat bankje ook iets meer richting muur en het ziet er knus uit.

Cadeau en feest

En dat brengt mij dan weer bij het laatste onderwerpje van dit bericht: warme gloed. In huis en in ons uitzicht: de zonsondergangen zijn er weer, wat een feest! En het mooie is: ‘t maakt niet uit of het regenachtig weer was of juist licht en zonnig: die zon zakt toch wel en dat geeft altijd iets van een spektakel, klein of groot. Het is bijna dagelijks een tafereel om stil van te worden. Hieronder zie je ze van twee verschillende dagen en daaronder die van gisteravond. Foto helemaal bovenaan: paasbloemen bij ons op de eettafel.

Het feestweekend is hier in Nijmegen trouwens al begonnen, want NEC won vanavond thuis met 3-1 van PSV. Vrij spectaculair wel, als ik het zo hoor. En al ben ik bepaald geen voetbalmeisje; als je achterburen bent van de voetbalploeg uit je stad en je steeds zo bovenop de feestelijkheden zit met je snufferd (en als dan ook nog NEC heel sympathiek meewerkt aan je 4Daagse troostboekje) dan word je vanzelf blij. En dat zijn Dejan en ik dan ook. Blij voor hen en alle supporters, dat vooral. En het overwinnings-enthousiasme aanhoren vanuit je huiskamer, is ook best gezellig:

 

Dit was ‘m weer. Ik sluit af met een lief klein paasfilmpje. Over afwijkend zijn en verstoten worden. Dat vindt geen mens (dier in dit geval) fijn natuurlijk. Maar als je ‘afwijkend’ en ‘verstoten’ verandert in ‘speciaal’ en ‘omarmd’, krijg je het tegenovergestelde…♥︎ Klik hier

 

 

 

Iedereen lichte, liefdevolle dagen gewenst. 
Kiki