Zomer-herfst en geen lente

Dat was het ieniemini zomertje en nu is het herfst. 

Het is langzaam een beetje onstuimiger aan ‘t worden daarbuiten. De weermeneer schreef dat de ‘gevoelstemperatuur’ vanmiddag zelfs even rond het vriespunt kan zijn. En dan te bedenken dat we zaterdag met 25 graden op ons dakterras urenlang zaten te borrelen met ons bezoek en de parasol echt nodig hadden voor wat schaduw…

Vandaag mag ik weer restaurantje spelen samen met mijn lief en ik heb een onvervalst lentemenuutje bedacht maarja, ‘k had beter herfstig kunnen koken geloof ik.

Anyway. Het is wat ‘t is en aan tafel doen we gewoon lekker lenteachtig; we eten groen. Voorafje: komkommer gevuld met een ‘humus’ van kikkererwten, witte bonen en spinazie, munt, citroen, komijn + tuinkers. Erbij zelfgemaakte pittige pitachips. Daarna, in de hoofdrol, deze soep van Allerhande: klik hier. Ik heb ‘m een beetje aangepast, hij is zonder munt en ik heb er spinazie bij gedaan en die samen met de snijboontjes een beetje gepureerd. Daardoor is het een half-gebonden soepje. Lekker met knapperige bijna zoete tuinerwtjes erdoor, parel couscous en verkruimelde witte kaas. Het soepje smaakt heel ‘groen’. Ik bak er zometeen nog een kruidenbrood bij.

We sluiten af met koffie en zelfgebakken citroenkoekjes (foto bovenaan). Hartstikke makkelijk te maken, lekker fris en knapperig. Recept: klik hier. Mijn aanpassingen: ik bakte wat amandelsnippers mee met het deeg en ik deed naast citroensap ook wat citroenrasp door de koekjes. Plus poedersuiker erover, straks vlak voor ‘t serveren.

Dat was ‘m, ik duik de keuken weer in!
Fijne herfstdag gewenst…
Kiki

 

 

 

PS:
bij het restaurantje spelen, kook ik altijd zonder vlees en vis. Sowieso eten wij vegetarisch en steeds meer vegan ook. Nou ben ik altijd heel terughoudend op mijn blog met het oordelen over vlees eten. Maar soms kom ik iets tegen dat ik gewoon MOET delen. Met heel mijn hart. Kijk alsjeblieft het filmpje van het lieve dromende lam. En denk daar dan aan, als je weer eens lamsvlees bestelt in een restaurant… Lammetjes zijn de baby’s van schapenmoeders. En die baby’s zouden lekker moeten dromen en dartelen, niet doodgemaakt worden. Filmpje dromende lammetje: klik hier.