Fijne week.

Maandag 2 sep. 2019

Zo, dat was het weekend en dooooorrrrr!

Deze week staat in het teken van 3 fijne projecten.

  1. De start van de boekjes-brainstorm in de oudereninstelling bij ons in de wijk. Straks brainstorm 1, woensdag a.s. nummertje 2 en 18 september dag 3. Ik ben heel benieuwd met welke input wij eind van de middag thuiskomen, super leuk dat het nu van start gaat!
  2. Ons nieuwe eigen boekje (herfst) moet hoognodig op de rails worden gezet. We hebben een fijn concept liggen en zin om weer een nieuw boekje te maken. We willen er nu ook in flinke vaart en met alle aandacht aan werken, zodat we straks het boekje  voor de oudereninstelling (dat eind november uitkomt) ook met zorg en ruimte kunnen fabriceren en die twee elkaar niet teveel bijten.
  3. Het eerste avondje in de eetkeet plannen (menu en datum kiezen). Ik kan niet meer wachten, barst van de ideeën en wil weer van start. Ook gevoed trouwens door het programma ‘Uit mijn keuken’ dat afgelopen 2 weken te zien was. Ik kreeg diverse tips: ‘Dat is super, dat moet jij zien met jouw eetkeet!’ En het was inderdaad een heel leuk programma. Ik had sowieso al zin om zelf weer te beginnen en heb door daar naar te kijken een extra inspiratieboost gekregen. En toen dacht ik: fuck it als die reuma nog loopt te klieren, ik begin gewoon weer!
    Wel bedenk ik een menu met dingen die ik in etappes kan maken en desnoods invriezen, waardoor ik de fysieke inspanningen verspreid. Maar oh wat heb ik zin om weer mijn koddige keetje binnen te stappen, de tafel te dekken en er een mooie avond van te maken voor en met anderen. Keetje roept me, heel hard!

Verder hopen m’n liefde en ik vaak het bos in te duiken, is Dejan bezig om zijn foto-apparatuur bij elkaar te scharrelen omdat hij lekker veel foto’s wil gaan maken (vooral van dat bos en alles dat hem daar opvalt) en we hebben weer een fijn weekmenu klaarliggen. Gisteravond gemaakt, heel cosy op de bank met kaarsjes aan en een mooi muziekje erbij, prima combi, ha!

Wij hebben tegenwoordig thema’s voor ons weekmenu en het thema van deze week is ‘nog een beetje zomer en al een beetje herfst’. Zo eten we bijv. een heel erg Italiaans en heel erg lekker gerecht dat Dejan z’n specialiteit is: ricotta dumplings. Hier vind je het recept. Wij vinden het een zalig zomermaaltje. Maar we hebben deze week ook voor het eerst weer pompoen op de planning, geroosterd in de oven met paddenstoeltjes, en bulgur erbij. Herfsthap dus.

De plannen van familie Boslust voor deze week zijn allemaal fijn en creatief en ja, hier hebben we er zin in!

Ciao, tot gauw.