Ze zijn er weer!

Dinsdag 3 sep. 2019

Een rondje bos gisteren langs de kastanjebomen (‘effe de aanstaande oogst checken’) leverde meteen wat paddenstoelenplaatjes op.

Ineens piepen ze boven de grond, en ze zijn net zo snel en sneaky weer verdwenen. Magische mooierds. En soms nog eetbaar ook, da’s helemaal een feestje!

We hopen dit jaar weer een paar cantharellen te vinden (ze zijn er wel in ‘ons’ bos) en als het kan, ook wat eekhoorntjesbrood. Het lijkt wel een verlanglijstje voor Sinterklaas…

En als we ze dan vinden, maken we er een lekkere lunch/ voorgerecht of borrelhap van, zoals deze hieronder. Het recept is van vadertjelief, de afbeelding komt uit een online mini magazine dat wij een aantal jaren hebben gemaakt. De voetnoot onderaan is niet 100% relevant meer: inmiddels weten wij (van Het Paddenstoelenboek dat wij steeds meenemen het bos in) dat de dubbelganger van de cantharel niet giftig is, alleen smaakloos. Jammer als je die te pakken hebt, maar niet gevaarlijk. Wil je paddenstoelen plukken? Schaf een goed en duidelijk boek aan. Of volg een workshop, bijvoorbeeld deze.

En verder

Hadden we een super brianstormmiddag gisteren met de ouderen, voor het eerste ‘herinneringenboekje’. Eerst schreef de activiteitenbegeleidster nog wat  dingen op de flipover maar er kwam zoveel los bij de deelnemers dat opschrijven geen doen meer was. De herinneringen werden steeds specifieker en persoonlijker. Een mevrouw die eerst heel stil was, vertelde op een gegeven moment een prachtige, lieve Sinterklaasherinnering. Omdat het heel persoonlijk is, ga ik die niet vertellen maar ik wil daarmee illustreren dat het dus een mooie middag was.

Morgen gaan we verder. Toen we gisteren aan het eind aankondigden dat we morgen van alles over het weer, koude dagen en eten in de winter willen horen, brak de brainstorm al in alle hevigheid los, super! Hopelijk morgen weer zo’n inspirerende meeting.

(tekst gaat verder onder foto)

Hieronder nog wat paddenstoelen van gisteren. Want ja, het najaar is toch echt begonnen en hier bij Boslust aan de Veluwezoom worden we daar behoorlijk blij van! Winter, lente en zomer zijn hartstikke mooi maar de herfst, die is helemaal heerlijk. Vooral als je familie Boslust mag heten en dus bij een… 🌳🌲🍂🌿🦌🍄  woont! 🤗

Ciao, tot gauw.