Fijne plek

Wij lunchten vandaag bij de Blonde Pater in Nijmegen en waren blij! 

Het begon al meteen goed: Freek kreeg water aangeboden èn…een -speciaal door de eigenaar gebakken- hondenkoekje (foto onderaan). Hij was er dol op.

Hoe lief is dat? Dan scoor je bij ons al flink punten natuurlijk.

De lunch was ook echt top! Ik had een heerlijke salade met tabouleh, humus, haloumi (wij zijn echte haloumi liefhebbers), gegrilde groenten, rucola, gerookte amandelen en granaatappelpitjes. Zo rijk en gezond! M’n lief had ook haloumi, maar dan op een broodje, met allerlei extra’s, waaronder ook gegrilde groente. Daarna een koffietje en een scone, om te delen. Heerlijk happen daar. En de bediening is goed, hartelijk ook. Dan is het ook nog een prima plek wat betreft de styling (al kan het meubilair nog net iets fleuriger, de religieuze beelden zijn erg leuk).

Weer een plek erbij die wij op ons herhaal-lijstje zetten. Lunchen in de stad is inmiddels onze hobby geworden. Maar het moet wel een beetje gezond zijn en dat was het eten bij de Blonde Pater zeker. Gezond en lekker.

We zijn verder even naar Ieder z’n Vak gegaan om onze boekjes te checken. Hebben het inkijkexemplaar -waar we in de gauwigheid, omdat we het te laat bedachten, met stift maar even op hebben geschreven: ‘inkijkexemplaar’- vervangen voor een boekje met een vrolijk kaartje eraan, waarop staat dat het een inkijkexemplaar is en dat je het gezellig mag doorbladeren. Staat toch iets minder slordig. De eigenaar is enthousiast over ons boekje in de winkel en er zijn er al lekker wat van verkocht, in 3,5 winkeldag tijd. Daar waren wij stiekem wel vrolijk verrast door. En dan is het nog niet volop cadeautjestijd.

Volgende week maandag weer even die kant op voor wat ‘boekjes zorg’. Geen straf om te doen. Deze week gaan wij weer lekker aan de slag met het maken van ons online mini magazine. Dat willen we komend weekend de deur uit hebben en daarin is ook ruimte voor Feestboekje promotie natuurlijk.

Maar niet voordat wij morgen eerst een lief feestje vieren met onze Jasper. De koddigste kater van de wereld, die al 17 jaar wordt! We hebben een extra lekker snackje voor hem en een fijn cadeautje: een krab plank (foto onderaan). Hij heeft er een aan die muur en hij krijgt er nu een bij voor op de grond. Van karton, kan ie zich lekker uitleven. Er zit een zakje kattenkruid bij om in de gaatjes te strooien, zodat hij extra blij wordt. Die lieve, goeie, kalme beer van ons, die een kat is. Die bevriend is met Freek, dat ook. En die op een half jaar na, ons hele leven samen al bij ons is. We hopen dat we er nog lekker een aantal verjaardagen bij mogen vieren met onze mooie Jasper-Kasper Kater!

Fijne maandagavond.
Kiki