Schemerlichtfestival

Het Goffertpark als achtertuin, heeft voor- en nadelen. Maandagavond genieten we van dat eerste. 

Als je hier gaat wonen dan krijg je een prachtig park pal aan je voordeur cadeau. Wij struinen er elke dag doorheen. Meerdere keren per dag zelfs, dankzij Freek die 4 keer daags naar buiten wil. Dat wil zeggen: Dejan laat hem het meest uit, ik sluit mij gemiddeld 2 a 3 keer per dag aan.

Het is een superfijn park! Groot, ruim, bosachtig maar ook wijds en met veel verschillende type bomen, bijna een beetje arboretum-achtig.

Wat je ook weet als je hier komt wonen: het Goffertpark is evenemententerrein. En als je dat niet wist, kom je er gauw genoeg achter, haha! We lazen van de week dat Rammstein ons park weer op de kop komt zetten in juni ’24. Schaf de oordoppen maar vast aan. Of geniet mee, zoals wij deden. Videobeelden zoeken van het concert, dakterras op en geluid en beeld tot je nemen. Het is een spektakel van heb ik jou daar.

Dit soort afgebakende concerten, zijn te overzien, vinden wij. Je weet gewoon: we worden weggeblazen, en dat duurt van 20.30 uur tot 23 uur. Prima te doen.
Maar een technofestival van 12 uur achter elkaar: niet te doen. De hele dag, onafgebroken dezelfde zware bass-beat die door alles heen dringt; je word er gewoon een beetje suf van in je hoofd. Iemand van de gemeente zei dat zij er zelfs in Wijchen nog last van hadden. Wij wilden weggaan die dag maar Dejan was niet lekker, dus we bleven thuis. Veel mensen balen van dat techno festival in het park. Je merkt echt aan heel veel reacties dat dit too much was, ook voor mensen die géén buren zijn van het Goffertpark.

En dat calculeer je niet echt in als je hier gaat wonen: 12 uur lang technodreun die ook fysiek iets doet. Niet tof.

Er zijn ook evenementen in het park die ons juist blij maken. En die rekening houden met het feit dat dit park ook gewoon natuur is. Er leven allerlei beesten. Vossen, uilen, egels, eekhoorns, diverse vogelsoorten, klein grut. Het Schemerlichtfestival is zo’n voorbeeld van een natuur-vriendelijk festival.

Schemerlicht is nu gaande in het park en wij hebben tickets voor maandagavond. Het festival is zo duurzaam mogelijk georganiseerd. En ook samen met een boswachter, zodat de natuur en de dieren er zo min mogelijk last van hebben. Dat maakt ons blij. We zouden vorig jaar al gaan maar toen werd Freek heel ziek, die moest ‘s nachts worden opgenomen in het dierenziekenhuis in Arnhem met nierfalen. Was een reactie op medicatie die hij had gekregen (‘t is wat dat betreft net z’n mama Kiki, hahahaha!).  Is gelukkig helemaal goedgekomen (afkloppen maar weer) en we hopen deze keer gewoon te kunnen genieten van dit festival in het park.

Slenteren door onze achtertuin in schemer en duister, langs licht- kunst- en muziekinstallaties en intussen lekkere hapjes snoepen en een wijntje slurpen bij de horecatentjes met gezellige feestlampjes (zie foto’s onder voor een steak peakje tijdens die opbouw). We hebben er superveel zin in!

De foto bovenaan en hieronder is van uitgebloeide takjes en bloemetjes in het park. Die vallen juist ‘s avonds ineens enorm op, doordat het lantaarnlicht erop valt, met het duister als achtergrond. Ik vond ze zo mooi! We hebben ook wat mee naar huis genomen (zie een van de foto’s onderaan, in de lift). Maar thuis had het toch niet die magie van licht en donker. Laten we dat dus maar overlaten aan het park en het Schemerlichtfestival.

Maar voordat het zover is mogen wij morgen eerst nog, samen met heel dierbaar gezelschap, uitgebreid high-tea-en bij het Arsenaal, in de stad. Ook iets waar we naar uit kijken. En voordat dàt dan weer zover is, moeten we (en mogen we!) nog lekker verder werken aan ons online mini magazine, dat morgen de (digitale) deur uit moet en dat steeds meer abonnees krijgt.  Benieuwd naar ons Blaadje? Stuur een mailtje: kiki@kiki-dejan.nl.

Fijn herfstweekend gewenst! 
Kiki