Boekje 25

Ze zijn er! Tweeduizend 4Daagse Troostboekjes werden vandaag door de drukker bij ons thuisbezorgd. 

Tweeduizend exemplaren. En voor ons het 25ste boekje dat wij maken. Het blijft, ook al is het ons 25ste boekje, een spannend moment als de boekjes dan gedrukt zijn. Want je kan niet meer terug. En wat als de kleuren toch tegenvallen, er toch ineens een fout enorm opvalt, de snijlijnen toch niet goed waren aangegeven? Zeker bij deze oplage van 2000 boekjes, die verspreid gaan worden over heel veel mensen die waarschijnlijk weer verspreid over het land wonen; ‘serious business’ haha! En ook nog eens boekjes die toch een beetje een visitekaartje zijn van de 4Daagse organisatie. Zij zijn heel blij met deze ‘tool’ in handen om naar uitvallers een sympathiek gebaar te kunnen maken, vertelden ze ons meerdere keren.

Dus toen wij vandaag de eerste doos openmaakten, het eerste boekje eruithaalden en ‘t bekeken, hadden we heel even klamme klauwtjes. Maar gelukkig: alles is goed gegaan. Oh, er zal vast en zeker nog een foutje opduiken, we zijn geen machines (en zelfs dan…). Maar wij konden niks geks ontdekken en werden simpelweg blij van het boekje. Ons 25ste boekje. En wat voor een. Droomproject.

We streven ernaar om elke dag een doos met boekjes weg te werken door de snijmachine. Dan zijn we over ruim een week klaar en kunnen de mensen van de 4Daagse de boekjes komen ophalen. Om ze dan te verspreiden op de plekken waar ze worden uitgedeeld (o.a. ook door onszelf). En wat is het een leuke gedachte dat elk boekje, naar wie het ook gaat en waar het ook naartoe reist, nog door onze handen is gegaan. Met liefde en zorg. Want moeten uitvallen in de 4Daagse is echt geen levensgrote ramp, maar wel super-, superjammer. Een teleurstelling vaak. Soms zelfs heel erg frustrerend (als je begin dag 4 eruit moet bijvoorbeeld, of de eindstreep net niet op tijd haalt op dag 4). Dat er nu een klein gebaar van warmte is voor de uitvallers van de organisatie, zal hopelijk een verwarmend effect gaan hebben.

Maandag zitten wij alweer op kantoor bij de 4Daagse, dan voor het eerste overleg over een ander project waar zij ons voor hebben gevraagd. Kunnen we meteen wat boekjes meenemen en dit toch wel feestelijke momentje heel even vieren.

Maar nu: lekker bankhangen en dan morgen fris en fruitig verder met boeken hoeken, joe!

Fijne avond. 
Dejan & Kiki

 

 

 

 


Foto bovenaan: screenshot van onze website.
Hieronder: vandaag.