Aftellen (4)

Vrijdag 19 juni 2020

Nog 4 dagen. 

We zijn nog steeds prima op dreef, al wordt het wel elke dag taaier. Maar bij welke verhuizing is dat niet zo? Wat bij deze verhuizing wat intenser is, dat is de logistiek complexe situatie door coronatijd. En ook al zijn veel maatregelen versoepeld: wij willen geen onnodige risico’s lopen en veroorzaken. We lopen al iets meer risico straks op de verhuisdag zelf en vinden dat dat ‘moet kunnen’. Als de weersvoorspellingen blijven zoals nu, krijgen we er geweldig weer bij en kunnen wij veel buiten blijven rondhangen op veilige afstand van de verhuizers. En hetzelfde als we aangekomen zijn in Nijmegen: linea recta naar het dakterras, vragen of ze de parasol als laatste willen inladen en als eerste willen lossen op het dakterras en dan hup, uithangen. Bereikbaar zijn voor vragen, de catering doen, dakterras inrichten en de beestenkindjes rustig zien te houden. We hopen enorm dat het droog blijft in elk geval die dag en wij dus buiten kunnen bivakkeren, dat zou de corona risico’s aanzienlijk verkleinen.
Ach ja. Het lukt allemaal. En dat is voor ons al echt een cadeau!

Vandaag kregen we van 2 buurtjes die op ‘bakkie afscheid’ kwamen een heerlijk cadeau: 2 badhanddoeken. Lekkere grote. Die zijn meteen in de was gegaan want die gaan we natuurlijk meteen gebruiken als we de eerste avond een bad nemen. Daar hebben we nu al zin in. Badschuim gekocht, badlakens gekregen, badkamer gepoetst (voor ons): bring it on!

Intussen tijdens het klussen…

Katertje Jasper ligt prinsheerlijk in de tuin te relaxen en zich nergens iets van aan te trekken. Gelijk heeft ie! We hopen dat beertje meneertje snel zijn fijne chill plekkies zal vinden op het dakterras en het niet in zijn bolle kop haalt om enge dingen te doen op de balustrade. Maar dat houden wij uiteraard heel nauw in de smiezen.

Af en toe wil je even iets anders dan bezig zijn met verhuisdozen. En dus bakten we groentechips. Heeft ook wel met verhuizen te maken trouwens: we willen restjes zoveel mogelijk opmaken en hebben nog wortels liggen en pastinaak. En daarbij is het erg fijn om een beetje gezond te kunnen snacken, zeker nu we onze energie zo hard nodig hebben. We bakten de dun gesneden (pastinaak) en geschaafde (wortel) plakjes groente in een steelpannetje met een laag van ± 2 cm olijfolie. Goed opletten, ineens gaat het snel met het bakken en branden ze makkelijk aan.
Even laten uitlekken, bestrooien met zout (wij gebruikten herbamare kruidenzout, extra lekker) en snackebekken maar!

Op de foto boven staat ons flesje bubbels in een kale tuin. De zijtuin. Een grote lap, waar de eetkeet een fijn plekkie had en maakte. Toen keetje verhuisd was, hebben we er boomschors gestrooid om het wat gezelliger te maken, het was zo’n kale toestand! Maar die boomschors moesten we nu bij oplevering van het huis weer weghalen. En dus ziet het er nu kaal en troosteloos uit. Maar dat is ons probleem niet (meer), ha! De tuin is helemaal oplever-klaar en dat is een pak van ons hart.

Afronden met een tip

Wij gaan een drankje doen en dan rustig aan een hapje eten maken. We doen makkelijk: viscuisine van mister Iglo in de oven, met pasta en tuinerwtjes. Over die erwtjes: wij houden ervan als die nog mooi mals en groen zijn. Liefst verse. Maar we nemen ze ook van de diepvries en koken ze dan niet. Het enige dat wij doen, is 2 keer een scheut kokend heet water over de erwtjes gieten (eerst ontdooien ze, daarna worden ze warm) en that’s it. Ze blijven mooi groen, en houden een lekkere bite. Scheutje olijfolie erover en wat citroenrasp en -sap en je wordt er helemaal blij van!

Nou, heb je nog wat kooktips van de verhuisfamilie gekregen ook…! 😉

Tot morgen, op dag 3 van 7…
Dejan & Kiki

 

 

 

 

 

Zelfgemaakte wortelchips: smullen!

Linksboven: zaaaalig verhuisvoer! Aardbeien op beschuit, met een toefie slagroom…
Rechts: Jasper houdt siesta
Linksonder: ook vandaag weer verhuiskaartjes.