Aftellen (3)

Donderdag 18 juni 2020

Nog 5 dagen. 

Foto boven.
Something old (sierstenen muur, leuk typerend voor ons huis nu), something new (flesje bubbels voor het nieuwe huis), something green (sorry, eigenwijs met deze) & something blue (de fluwelen gordijnen die wij heel graag weer ophangen in het nieuwe stekkie).

De groene planken komen op de werkkamer van Dejan. Vrienden van ons hebben alle beugels al opgehangen tegen de muur daar, super precies naast elkaar. We hoeven alleen nog de planken erover te schuiven en klaar is Boslust-Boomhut! Dat geldt ook voor de gordijnen trouwens: de rails in de woonkamer hangen allemaal al (ook dankzij de super hulp van onze vrienden) en de gordijnen kunnen er  zo aan. Fijn voor als het heel warm wordt, dan kunnen we de zon een beetje tegenhouden. Er hangt een elektrisch zonnescherm, zo’n ouderwets ding maar de aannemer die het appartement nog naloopt op verborgen gebreken, moest de electriciteit ervan nog aan de praat zien te krijgen.
Anyway, onze mooie fluwelen lappies komen weer snel te hangen en de 2 bijbestelde zelfde gordijnen liggen al klaar bij Hema Nijmegen, super!

Het afscheid van ons leven in Dieren krijgt ook aandacht. Gisteren met de naaste buurtjes, morgen komen achterbuurtjes, Kiki gaat nog wandelen met vriendin Anita, en andere vrienden zijn hier afgelopen week  geweest.

We zijn verder nog steeds druk met inpakken-inpakken-inpakken, haken en pluggen uit muren halen en bijvoorbeeld een keukenmuurtje witten. Dat hoeft officieel niet maar wij willen het huis in stijl achterlaten want we zijn trots op wat we ervan gemaakt hebben. Dus een lelijke hoek (lelijk doordat we een plank weghaalden) wordt even gewit en dan denk je: ja, veel beter. Dit huis verdient een waardige overdracht. En dan nog krijgen de nieuwe bewoners er genoeg werk aan want niet alles is fris wit geverfd door ons natuurlijk, we zijn gekke Henkie niet, ha!

Onderaan nog wat foto’s. Wij gaan bankhangen en douchen.

See you tomorrow, op dag 4 van 7…
Dejan & Kiki

 

 

 

 

 

Foto’s hieronder
Linksboven:
Een opbergdoos van zolder, waar links nog het verhuisetiket op zat van onze verhuizing naar Dieren in 2013. En rechts het etiket van de verhuizing nu naar Nijmegen.
Linksonder: Freek vermaakt zich momenteel extra veel met knagen op zijn uitdagende kluif: een stuk hertengewei. Dat is door de winkel gezaagd uit een gewei dat verzameld is in het bos (en dat is afgeworpen door het hert zelf, er is GEEN dier voor doodgegaan en ook niet van zijn gewei beroofd, dus). Het gaat niet alleen langer mee (= niet teveel calorieën binnenkrijgen in een keer), het is ook gezond (=  veel mineralen en calcium) en het maakt je hondenfrummel helemaal zen want man, wat zijn ze er gefocust, fanatiek en heerlijk mee bezig! Als Freek een kwartiertje heeft liggen kluiven, valt ie daarna altijd in slaap. Nog een voordeel: het geurt niet, plakt niet, is schoon en prettig. Ook eens proberen voor je hond(je?). Kijk hier eens.  
Rechts: we hebben al zoveel spullen ingepakt dat wij nu graag eten uit een kom. Lekker makkelijk en je eten smaakt dan meteen naar com(…)fort food! We hadden iets uit de vriezer vandaag (kunnen komende tijd vaak uit de vriezer gezonde maaltjes nemen, erg fijn), dat was een soort stew/dikke soep van aardappel, kool, wortel, ui, en meer. Een Servisch familiegerecht, heerlijk na weer een dag aanpoten. Met kipstukjes van de Vegetarische Slager erbij. We beginnen moe te worden, het is super pittig maar we redden het nog steeds goed. Dankzij motivatie, samen ervoor gaan en: comfort food!