Als dan de wolken plaatsmaken voor een heldere lucht en je allemaal vrolijke mensen tegenkomt in het park, lijkt het bijna even lente…

Maar het is een zonnetje met tandjes, zoals mijn husband wel eens zo mooi zegt. Het is nog lang geen lekker-de-jas-uit-weer. Wat wil je ook, we zitten pas een maand in de winter…Maar buiten zijn in de zonneschijn, da’s al heel erg fijn! Gisteren en vandaag lokte de zon ons echt het park in, kijkend vanuit het raam!

Verder doen we van alles hier in de boomhut. Afgelopen weekend zijn we begonnen met het helemaal opnieuw opzetten van onze website. We hadden daarvoor overleg in onze werkkamer. Kop koffie erbij, een notitieblok en gaan. Grappig; door daar te gaan zitten, komen we toch makkelijker in die werkmodus dan als we met de laptop op de bank of aan de eettafel werken. We zijn simpelweg productiever in de werkkamer. We hebben veel gedaan afgelopen dagen en dat geeft een goed gevoel. Zo maakten we o.a. ook weer een poster voor het terrasproject: zie plaatje bovenaan.

Vandaag was een vriendinnetje van mij hier en we hebben lekker zitten lunchen, door het park gestruind en veel + goed geboomd (toepasselijk als je in een boomhutje woont, ha!).

Morgen krijg ik mijn 4e coronaprik. De booster. Dat gebeurt weer via allergieprotocol, de GGD artsen die mij bij de vorige 3 vaccinaties hebben begeleid, hebben het stappenplan duidelijk overgedragen en dus heb ik er alle vertrouwen in dat het weer zonder noemenswaardige problemen zal verlopen. Ik zal er weer even zoet mee zijn daar, de prik werd de vorige keren in 3 etappes gegeven met pauze’s ertussen. Dejan mag weer mee, omdat die de eerste signalen van een op hol geslagen lijf het snelste herkent bij mij, sneller dan ikzelf en de arts. De dag erna zal het wel weer even bed-bank-hangen worden maar het geeft niet, het is voor een prima doel.

En verder ben ik weer lekker op dreef met het terrasproject. We kunnen nu uiteraard niet binnen gaan zitten met de lunch, de maatregelen laten dat niet toe. Maar we laten ons zeker niet ontmoedigen en hebben een soepkar bedacht. Passend binnen de maatregelen, kunnen we zo toch zorgen voor even een klein moment van gezelligheid en samenzijn. De aanmeldingen druppelen weer fijn binnen, de reacties zijn leuk! Een van de bewoners heeft aangeboden soep te maken, echt super! Zij maakt een soep met vlees, ik een vega soep. En dan gaan we gewoon lekker samen kopjes smakelijke warmte uitdelen!
En ik hoor steeds weer, zelfs via onze woningcorporatie -die ons project een heel warm hart toedraagt- dat mensen er blij van worden. Dat is heel erg fijn, daar doe je het voor. Wie er niks mee heeft die hoeft er ook niks mee, lang niet iedereen heeft er behoefte aan en dat is uiteraard ook helemaal prima. Maar de mensen die er oprecht blij van worden, laten dat ook steeds weer blijken en dat doet me goed. Er komen ook nog steeds nieuwe mensen bij, ook erg leuk, iedereen is warm welkom.

Dan iets anders. De lichtpuntjes van de vorige keer werden -gezien het aantal leuke priveberichtjes en een paar mondelinge reacties die ik daarop kreeg- gewaardeerd. Even lekker lachen om niks, ook. Daarom hier nog een fijn flauwigheidje: hoe sommige restaurants een beetje zijn doorgedraaid in hun ‘bord-presentatie-ambities’… Klik hier.

Ik meld me over een paar dagen weer, ciao!
Kiki


Hieronder: zaterdagavond is bij familie Boslust-Boomhut hapjesavond, meestal. We hadden zaterdag dus weer een feestje op tafel met gevulde eitjes en zelfgemaakte tonijnsalade: blik tonijn mengen met 1 fijngesneden uitje, olijfolie, peper en zout en naar smaak fijngesneden augurk. Olijven erop en smullen maar!
Ook op tafel: komkommer gevuld met zelfgemaakte humus: 1 blik kikkererwten pureren en mengen met 2 el tahin, 2 el olijfolie, sap van 1/2 citroen, snuf knoflookpoeder, cayennepeper, flinke snuf djinten en een scheutje agavesirooop. Komkommer over de lengte doorsnijden, zaadjes eruit schrapen (lekker even in de blender met bijv. appel en kiwi voor een fijn drankje!) en de lege komkommerhelften vullen met de humus. In stukjes snijden en lekker snacken. En last but not least: koolsalade. Witte kool flinterdun snijden, kneuzen met je handen en dan wat olijfolie en peper en zout erdoor: lekker zacht, mals en gezond! Zo. Heb je op de valreep van dit bericht nog een paar haptips van me gekregen ook, ha! Mocht je iets gaan maken: smul ze!