To do…

Balkenbrij maken (vega!), gingerbread cookies bakken (deze hierboven bakte ik een paar jaar geleden), beetje kokkerellen nog (2 gasten aan tafel morgen), mijn ‘kerstblog-verrassing’ afmaken samen met m’n lief, Freek kammen en dan als laatste, voordat wij kerstavond vieren, zelf nog even lekker in een warm bad duiken. ‘t kan erger, een kerst to do list… 

Over die kerstverrassing die hier vandaag komt te staan: die zie je eind van de middag (of als ‘t nog wat meer werk blijkt te zijn, zo rond etenstijd) op dit blog verschijnen. Het idee is maandag ontstaan, we hebben er even heel hard aan gewerkt en ik verheug me erop om het resultaat hier te plaatsen vanavond.

Dan die gasten aan tafel: wij krijgen vrienden te eten morgen. Maar een van hen is al de hele week niet lekker, ‘t arme schaap. Er werd ons gevraagd wat we willen: of we het lastig vinden, dat hij niet in orde is, of dat we er wel mee kunnen leven. En het is dan zo stom om te voelen: ja, dat vinden we eigenlijk wel lastig. Bij een normaal griepseizoen, denk je: komt wel goed. Maar nu niet. Dus we hebben het wel gezegd. En er is alle begrip voor, gelukkig. Onze ‘voorwaarde’ is nu dat hij morgen weer een stuk opgeknapt is, en dat ze allebei een negatieve thuistest doen. Ook wij gaan weer testen. Het is dus nog even afwachten wat morgen brengt, maar we kokkerellen gezellig verder vandaag en hebben super veel zin in een paar mooie dagen! Tweede kerstdag wordt lekker kerstfilms kijken, knus met de beestenkindjes erbij op de bank en met allemaal heerlijke hapjes, een extra feestelijke gluhwein; feestje voor vier!

We hebben een ‘gevulde’ periode achter ons met een paar mooie projecten (gaan in het nieuwe jaar vrolijk verder), fysiek nogal wat ongemak door Dejan z’n Vespa ongelukje en mijn reuma die feller wordt, en verder hadden we veel afspraken. Tijd om even op de rem te gaan, stil te staan, het fijn te hebben zonder moeten en met elkaar te genieten van onze boomhut in kerstjas.

De vegetarische balkenbrij dan. Die maak ik vanmiddag. En ik gebruik altijd het recept van de Volkskrant. Hij lijkt bizar veel op de balkenbrij uit onze familie, die vlees bevatte. Ook vega balkenbrij maken? Klik hier.

Ik verheug me op het warme badje aan het eind van de to do list. En op een ‘kerstlichtjes wandeling’ door de omgeving voordat wij beginnen aan ons traditionele kerstavondmaal (met de mooiste kerstavondmuziek; de kerstplaat van Herman van Veen).

Je hoort eind van de middag nog van mij! 
Kiki