Kerstmis 2021

In dit blogbericht, vind je een klein kerstcadeautje.

Over een paar uur is het kerst. Dan ga ik er een paar dagen tussenuit hier, maar niet voordat ik nog een laatste kerstblog heb gemaakt en een cadeautje ‘uitdeel’ dat met heel veel liefde gemaakt is.

Ik wilde iets speciaals doen, ook vanwege alweer een kerst in lockdown tijd. Maar ik wist lange tijd, niet goed wat ik dan wilde doen. Ja, ook een tante voor wie creativiteit haar vak is, kan soms even niet meer weten, ha! Maar ineens diende zich maandag alsnog een idee aan. Want een tijdje geleden schreef een bloglezer een brief naar mij, met allerlei fijne, bruikbare, mooie en liefdevolle feedback op mijn blog. Zij volgt het blog vanaf de allereerste dag en is het altijd met veel aandacht en interesse blijven lezen, schreef ze.
Een van de tips van haar aan mij was, om af en toe een podcast te maken op mijn blog. Als verrijking van dit blog. En dat sprak me meteen aan. Vloggen, dat heb ik nooit zien zitten; ook daar kreeg ik wel eens tips over. Maar hoewel ik met plezier naar andermans vlog kijk, had ik er voor mijzelf niks mee. Je moet vloggen leuk vinden, graag in beeld willen met je snufferd en dat met flair doen. Daar heb ik geen zin in.

Maar een podcast: yes! Als tiener maakte ik vaak en graag ‘radio programma’s samen met vriendin Eefje. We namen het op cassettebandjes op, met onze favoriete popsongs, moppen, de laatste giechelroddels over leuke en stomme jongens en allerlei andere zaken die erg belangrijk waren, ha! En dan speelden we die bandjes af voor onze ouders, die er, grinnikend, van genoten.

Een podcast dus. Maandag ontstond het idee en nu, aan het eind van de werkweek, is ie er. Hij duurt een half uurtje en gaat over kerst en muziek. Twee buurvouwen van ons hebben er aan meegewerkt, wat ik enorm waardeer, want daardoor is het naast vrolijk, ook ‘stemmig en sfeerrijk’ geworden, vind ik.
Hopelijk ga je er plezier aan beleven als je er naar gaat luisteren.
Dejan heeft alle overgangen ‘smooth’ gemaakt, ik ben daar ongelofelijk blij mee! We hebben nog niet de juiste apparatuur ervoor, maar we roeien gewoon met de riemen die we hebben.

Geen zin om ‘m (nu) te luisteren? Dan is mijn kerstwens voor jou, dat je een paar fijne, warme dagen tegemoet gaat. Ondanks lockdown, toch een sprankelende kerst. Al was het maar alleen door twintig kaarsjes aan te steken of je dierbaarste muziek te luisteren.

Ik kijk uit naar: een paar dagen niet werken aan een boekje, terrasproject, blog of andere zaken (er lopen nog veel meer dingen momenteel), maar gewoon even lekker ’t hoofd leeg maken. Lichtjes om je heen, warmte met anderen en vooral met elkaar, lekkere hapjes snoepen, mooie muziek en genieten van de vredige rust. Want er zal geen pakketbezorger aanbellen (laten die ook heerlijk mogen uitrusten zeg!), er zal geen telefoon gaan, er zijn geen afspraken; dit is het moment van het vredige, warme, feestelijke stilstaan.

Wat je ook doet: heb ’t goed.
Ik meld mij de 28ste weer dus…tot in de oliebollendagen
Kiki 🎄

Podcast luisteren? Klik hieronder, op het pijltje links. Veel plezier!