Bijna kerst…

Morgenavond is het Kerstmis. Het blijft een bijzondere tijd. 

Ik ben een sucker voor kerslichtjes overal. En al vind ik de bomen in de tuinen met kleine twinkeltjes het mooist; een knipogende lichtgevende kerstman of een vliegende arreslee op het dak van een huis, kunnen me ook bekoren, ha! Afgelopen dagen hielp het weer ook een handje: eerst mist, daarna heldere vrieskou hemels. En nu, geheel passend bij de Nederlandse kerst, is het nat en guur. Ach ja…
Laten we even nagenieten van wat was, in de aanloop naar kerst.

zo’n boom met lichtjes en dan voor een oud huis: mooi! En daaronder onze kerstlichtjes die de mist trotseren. 

En dan nog een kersterige tip voor mijn Nijmeegse blogvolgers (of voor wie van plan is onze mooie stad komende dage te bezoeken): de binnenstad heeft een prachtige lichtjes-wandel-route (inclusief weer het grote hert aan de Waalkade). Wij gaan ‘m net na kerst lopen en hebben de route dus nog niet zelf gezien, maar hij schijnt echt fantastisch te zijn! Meer weten? Klik hier.

Hier nog twee foto’s, waaronder een van ons balkon met heel dun poedersuiker laagje van de rijp. En wat die microfoon hier doet? Dat kun je morgenavond uitvogelen in een speciaal kerst-blogje, voordat ik er een paar dagen tussenuit ga.

Tot morgen!
Kiki

 

 

 

 

 

(de super leuke kaarskandelaar, gemaakt van een oud schoteltje, kregen we trouwens zondag van vrienden van ons, en is gemaakt in Workum)