Zacht

Oliebollengeur overal, de lichtjes ja-ze zijn er nog. Hier en daar een verdwaalde knal, wel minder dan andere jaren toch.
En. dat. rijmt. Maar dat was dan weer een ander feest…

Anyway, hier zijn we klaar voor een gloednieuw jaar!
Rijmt ie alweer…wat heb ik vandaag?! 😉

Tweeduizendtwintig is bijna voorbij mensen. Als je het nog niet wist; bij deze, ha!
Het oude jaar is uitgevouwen, het nieuwe nog stevig opgerold.
Hopelijk kijken we over 365 dagen terug op een jaar van steeds minder zorgen en steeds meer goeie moed en bevrijding. Een jaar van zachtheid en mildheid, daar hoop ik ook op.

Vanavond gaan wij oudejaars televisie kijken. DE avond van het jaar dat wij ons enorm verheugen op een hele avond lang tv koekeloeren. Top 2000 a gogo, de laatste van Youp, de eerste van Matthijs, geurige warme wijn en zalige oliebollen erbij en ja, dan is het al snel middernacht. Kort voor de jaarwisseling komt buurman Andre gezellig onze kant op en knallen we samen het jaar uit. En in, natuurlijk.

Morgen hopen we samen met Annelies en Pavel het nieuwe jaar te vieren. Zij op de ene bank, wij op de andere (er is royale afstand tussen beide banken, meer dan aan tafel). We houden een coronamaatregelen-veilig-bank-hangen-tapas-feestmaal. Traditiegetrouw samen de eerste dag van het nieuwe jaar vieren is en blijft fijn.

Twee jaar geleden zaten we op 1 januari ook met z’n vieren op de bank te happen. Toen om een verdrietige reden want onze Dirk (hondenkind) was ernstig ziek. Dirk overleed 4 dagen later op 4 januari. Wij hadden die dagen de handen vol aan het lieve patiëntje en geen puf om te koken. Maar we wilden toch even met onze vrienden samenzijn en dus kookte Lies. Kwamen ze met een picknickmand vol lekkers onze kant op, zo lief!

Vorig jaar was Lies dan weer heel erg ziek tijdens de jaarwisseling en hielden we ons gezamenlijke nieuwjaarsmaal wat later.

Morgen kunnen we hopelijk (fingers crossed!) in gezonde omstandigheden samenzijn. Met vertrouwen in een hoopvol jaar voor iedereen, met die lieve Dirk van ons diep in ‘t hart en met onze Freek Frummel erbij natuurlijk. Wat zijn we dol op Freek en co! Alleen al die zachte pootjes (foto bovenaan): om op te vreten. Wij blijven smelten.

Vandaag blikken we terug op een rollercoaster jaar, en wie niet. Toch horen we ook genoeg mensen benoemen dat zij persoonlijk wel een goed jaar hadden, net als wij. Deels goed, want alle corona ellende in de wereld heeft op iedereen invloed toch, ook als je er zelf niet direct in de ergste zin door getroffen wordt. Maar voor ons werd het zeker ook een kansrijk jaar en we voelen ons daar niet schuldig over maar wel extra dankbaar dat we dat überhaupt kùnnen zeggen.

Ons 2020 was het jaar waarin wij op pad gingen, een nieuwe route vonden, en in Nijmegen zijn geland. Jou wens ik voor vannacht een hoopvolle, zachte landing in 2021.

Vanuit Nijmegen namens mijn kostbare familietje: iedereen een prima uiteinde gewenst en een nog beter begin! Wat je ook doet, heb ’t goed.
(jep, die rijmt weer)

Kiki & Co

#Kersttijd
#Coronatijd
#DeLaatsteVanTwintigTwintig
#OudenNieuw
#DaarGaanWeDan
#UitzwaaienMaarDitRareJaar
#StiekemTochOokDankbaar
#PROOST! 🥂