Wat is ‘t?

Lekker, weer op dreef zijn. En even het bos in. 

Je kunt natuurlijk niet eeuwig in de vakantie mood blijven hangen en alles dat moet gebeuren, voor je uitschuiven. Het is hier nu geen vakantietijd meer, maar tijd voor van alles dat op het stapeltje lag te wachten. En we zijn weer lekker op dreef.

Gisteren mochten we van onszelf eind van de middag even kort het bos in (wij gaan altijd naar het Groesbeekse bos, bij Heumensoord) en dat was weer een feestje. We komen dan tijdens de wandelingen altijd langs een plek die we heel fijn vinden. Een soort weiland waar een ‘boshut’ in staat.

Lange tijd dachten we: wat is dit? Zou het een jagershut zijn?

Maar we hebben nu bedacht dat het misschien meer een observatiepost is. Er zitten raampjes in die niet open kunnen (denken we te kunnen zien) en er zitten geen schietgaten in. Een jager zou in deze hut naar ons idee, helemaal niet kunnen schieten op dieren. En maar goed ook. Ga lekker kleiduiven schieten voor je hobby, mafkezen.

We hopen dat onze gedachtegang klopt en dat het dus een observatiepost is. Vinden het een mooi plekje, met een mooi huisje. Vanuit onze eigen ‘boomhut’, die ook in bosgebied staat (zij het een veel kleiner stuk bos, in de stad en bovenin in een nogal lelijk gebouw) hebben wij natuurlijk een zwak voor dit soort bouwseltjes. Dus totdat we het tegendeel zouden ontdekken, is dit houten torentje hierboven voor ons maar gewoon een kijkpost.
In een veld vol bloemen. En straks paddenstoelen, de rood-witte mooierdjes.
En zo hangen we in de pauze tussen zomermoois en herfstfeest. Een fijne tijd.

Mooie woensdag nog. 
Kiki

 

 

 

 

 

▼ Je denkt: een grasveld. Maar het is een weide vol met verschillende bloemetjes en allerlei bodemsoorten. Lekker veel biodiversiteit dus. Een sterrenrestaurant voor insecten. 

▼ En voor ons eigen sterrenrestaurantje (thuis, haha!) zijn er weer heerlijke herfstsnacks in aantocht! De kastanjes groeien erg goed hier in ‘t bos. Ook bij ons in de boswijk trouwens. Zo hup, bij huis. We verheugen ons er nu al op…