Zondag 7 oktober 2018

23 graden of niet: het herfstfeest is begonnen! 

Zie je ze ook verschijnen? Overal ontstaan feestjes van kleur! Toen we vrijdag bij Nijmegen de stad binnenreden, zagen we vlak na de Waalbrug rechts in het Hunnerparkje prachtige knalkleuren. En met de zon erop: een super spektakel. Ik word daar intens gelukkig van. Ook onze tuin viert feest, kijk maar.

Pleegzorg
Over Nijmegen gesproken: we hadden een heel goed pleegzorg-voortgangsgesprek in Nijmegen, bij de mams van De Broertjes. Samen met 3 betrokkenen vanuit de professionele hoek. We hebben de neuzen allemaal dezelfde kant op staan en iedereen is happy met hoe het gaat met De Broertjes in onze weekendpleegzorg. Dus we hebben vrijdag gezamenlijk besloten dat dit een match moet worden voor heel lange tijd. De professionals zaten zelfs al vrijuit te denken in termen van ‘Als de mannen dan 12 jaar zijn, kunnen ze zelf met de trein naar Dejan en Kiki’. Nou zijn ze pas 4 en 7 dus dat is nog ver weg en met pleegzorg weet je het allemaal maar nooit, weten wij inmiddels wel. Maar we hebben allemaal dezelfde intentie en dat voelt stevig. En we hebben de moeder van De Broertjes ook op een heel positieve manier aan boord, echt fijn! Het was leuk om in haar huisje te zijn en te zien waar De Broertjes wonen.
Ze appte ons vrijdag dat ze die middag aan de mannetjes had verteld dat ze vanaf nu officieel een weekendplekje hebben bij ons, en dat ze ‘door het dolle heen waren en mega blij’ toen ze het nieuws hoorden. En daar doen we het nou voor. Dat is goud waard, blije broertjes. Waar wij stiekem ook heel blij mee zijn, is dat ze bij ons zijn als hier in Dieren de sinterklaasintocht is. Dat is zo leuk daar aan de mooie IJssel! Een feestje waar we heel graag naartoe gaan met ze. We hebben nu een flink aantal weekends ingepland met z’n allen en wij zijn klaar voor een mooi hoofdstuk voor (en met) De broertjes.

Herfstfeest (vervolg)
Van pleegzorg terug naar herfst: gisteren vierden we de herfst al uitbundig. Vriendinnetje Anette was hier en we zijn een lekkere lange wandeling gaan maken. We kwamen thuis met kastanjes (het stikt ervan op een plek in het bos!) en die hebben we na het eten gepoft op de houtkachel in de tuin. Anette zette de stoelen van de tuintafel rond de houtkachel, dat was heel knus. Het duurde even voordat we de boel goed brandend hadden (daar is mijn stoere man dus beter in, ha!) maar eenmaal de vlam erin hadden we een heerlijk vuur.

Die stoeltjes zo voor de houtkachel bracht me op het idee om achterin de tuin een vuurplaatsje te maken en de houtkachel te verhuizen.

Het mooie van deze dagen: ‘t is zomer en herfst tegelijk. Speciaal…

Taart!
Ik heb weer ijverig geoefend met de vijgentaart. Die is lekker gelukt maar moet voor het verjaardagsaanbod in het huisje echt nog veel beter. Elke keer een stapje verder. Ik bak nog een kleintje voor dinsdag als vriendinnetje Annelies komt. Kan ik weer wat verbeteringen aanbrengen.

Morgen reizen we naar Tilburg voor onderzoek van dat hoofd van mij (althans, wat eruit komt, ha!). Ik kreeg nog wat lieve berichtjes vandaag voor morgen, zo fijn. We hebben eersteklas treintickets en gaan dus lekker comfortabel reizen. Dirk gaat naar vrienden van ons en als we terugkomen kunnen we bij hen aanschuiven voor het eten. Ook al zo fijn! Voel me gesteund. En ik verheug me op dinsdag als Annelies komt en we weer bij de houtkachel kunnen hangen.
Fijne zondag ??