Zondag 2 juni 2019

Kliekjesfeest, rivierpret, hitteplannetje en zomeravondtuin. 

We hadden nog wat van Martine’s mooie salade over. Voor de 2e keer smullen van het eten en nog een beetje nagenieten van de herinneringen die erbij horen; twice the fun met feestvoer!
Gisteren snoepten we van een restje marmercake. Met aardbeitjes. En slagroom.
Oh oh… En dan hadden we ook nog een prachtig plankje met kaasjes over; dit feestje bleef nog lang doorgaan.?

We zijn gisteravond met de Vespa naar de rivier gehobbeld en dat ging weer prima met onze Freek, stoere pup! Heeft ie van z’n broer Dirk ? Bij de rivier aten we ons ijsje en vielen we met de neusjes in de boter: een orkestje repeteerde voor een zomeroptreden. Wij worden altijd blij van een bezoekje aan de rivier. De IJssel is mooi. Smaller dan de grote rivieren en daardoor vriendelijker en landelijker. En dan gisteren met de mooie geluiden van dat orkestje, her en der een handjevol mensen aan picknicktafels turend over het water en het pontje dat trouw en traag heen en weer ging…
Zoete zomeravond-romantiek aan de Dierense IJssel.

Speaking of zoet: het ijsje was niet lekker. Op zich een leuke, hippe ijstent (Dieren Zuid, oude dorp) maar het ijs was mierzoet en daardoor veel te machtig. Nou hadden we misschien ook de verkeerde smaakjes gekozen dus binnenkort doen we dit rivierfeestje dunnetjes over en nemen we ijs met andere smaakjes. In de hoop dat het gewoon daaraan lag. Want het is een leuke ijstent (dit dorp is rijk bedeeld met ijs-plekjes trouwens, en in de kersttijd met oliebollententen) en ze zijn er hartstikke aardig.
Hoe dan ook: hier de rivier. Dit is zó zomer!

Voor vanavond was ons plannetje om weer met de Vespa op pad te gaan en naar Doesburg te sjezen. Voor tapas bij De Bouche. Echt een tentje om in de vakantie fibe te duiken. Toen ze vorige zomer net open waren hebben we er al 3 keer gegeten en elke keer even lekker en origineel. Maar vandaag vinden we het te warm voor Freek om op pad te gaan. De thermometer tikt de 32 graden aan hier, en Freek moet wennen aan deze temperaturen. Hij loopt met de tong uit z’n smoeltje en had gisteren een beetje diarree. Dat hebben pupjes al vrij  makkelijk maar met deze warmte helemaal. Dus geen gesjouw met meneer. Als het weer het toelaat, sjezen we morgenavond alsnog naar Doesburg voor ons tapasfeestje, samen met Freek.

Zin in koken hebben we trouwens ook niet vandaag, dus we hebben eten besteld hier in het dorp bij Bella Roma, een prima Italiaan. Het is alleen geen gezellige plek dus we bestellen zijn eten af en toe voor thuis. We hebben voor vanavond een vispizza, pasta Gorgonzola en olijfjes met brood en kruidenboter gekozen. Een simpele salade erbij en: klaar is ons zomermaal!
Vanavond als het afkoelt, gaan we lekker hangen met een spritzer in de tuin en zo vieren wij vandaag op onze eigen, lome manier de zomer ? Dit hieronder was gisteravond in de tuin.

Ik word intens gelukkig van onze tuin in het schemerlicht, met de hoge dennenbomen erbij. De laatste vogeltjes die nog zachtjes wat kwetteren voordat ze zich overgeven aan de stilte van de nacht. Af en toe een machtige roofvogel die hoog aan hemel, beheerst als een vliegtuig, langszweeft. Een zwart silhouet, op zoek naar een slaapplek (of nog een toetje in vorm van een bosmuis). En dan temidden van dat alles samen met m’n lief in de avondtuin een beetje bomen, hangen, lekker dromerig worden en sterren zien. Fijn!

Vanavond gaan wij, zodra de hitte er een beetje uit is, eerst nog wel wat snoeiwerk doen in de tuin. Lekker met de electrische heggenschaar het een en ander eraf raggen, ha! Zulk leuk werk. En nodig ook, want te hoge heggen enzo geven teveel schaduw aan lieve bloempjes die licht zoeken. Morgen komt de hovenier langs om even te bekijken wat zij voor ons gaan doen in de achtertuin. Sommige klussen kunnen en willen we niet zelf doen. Da’s dan weer het nadeel van veel tuin: veel werk. Vooral als je wel van het tuin-hangen bent maar niet van het tuinwerk… ☺️

Genoeg gebabbeld weer, ik sluit af en wens ook jou een zalige zomeravond!
Ciao, tot gauw. ??