Zondag 14 april 2019

We zijn er klaar voor.

Het Palmpaas-pleegzorgweekend zit er weer op, we hebben hard gewerkt en veel gedaan. Ondermeer  paasbroodjes bakken. Vrolijke haantjes werden chagrijnige haasjes, ha! Maar lekker zijn ze wel.

Zometeen gaan we effe buiten de deur eten. Wandelend naar het restaurant toe (Prachtige route vanaf hier naar Ellecom) en daar hopelijk genieten van een mooi maal dat je zelf thuis niet zo snel maakt. Lekker voor ons laten koken in een (over het algemeen) goed tentje: het blijft genieten.
We wilden eerst op de Vespa gaan maar het  is mooi wandelweer. Dus we nemen het bos heen en de bus terug. Die bus stopt bijna voor de deur van het restaurant, en in ons dorp ook vlakbij huis. En nu we niet op de Vespa gaan, kan m’n husband ook een wijntje of biertje meer nemen bij het eten (normaal neemt hij niet meer dan 1 glas als er gereden moet worden).

En ja, dan gaan we onze laatste avond en nacht in zonder hond in huis. Zonder hond in het hart hebben we nog geen dag geleefd, Dirk heeft zijn vaste, warme plekje. Maar we missen wel al bijna 3,5 maand die lieve, aaibare hondenvrolijkheid om ons heen. Vanaf morgen gaan we daar hopelijk – fingers crossed! –  weer voor heel, heel lange tijd van genieten.  Te beginnen met de puppytijd die intensief is, best veel werk maar ook zo super leuk! We gaan er alles aan doen – opnieuw – om onze hondenhummel blij te maken. De aankomende dagen betekent dat eerst: hem rust en vertrouwen geven en zijn vertrouwen zien te winnen.

Morgen verder met Freek. Namens Dirk. En samen met Dirk. ❤︎
Tot gauw. 

Foto’s
Bovenaan: effe uitpuffen van pleegzorgweekend, met de laatste latte zonder hondenkind ☺️?☕️
Hieronder: we zijn super tevreden over de bench voor meneertje. Hopen dat hij dat ook wordt… Eerst stond ie bij de eettafel maar dat leek me een beetje onrustig voor Freekje, zo bij de tafel en bij de ingang van de kamer, waar het meeste ‘loopverkeer’ is. Nu staat de bench in een rustiger hoekje, waar hij niet gestoord hoeft te worden bij zijn slaapjes en waar hij wel de hele kamer kan overzien. En jahoor, de beschuit met muisjes staan klaar! ??