Zomersnoep!

Woensdag 19 augustus 2020

Bijna nazomer, wij van Boslust-Boomhut genieten nog even van versgeplukt hoogzomerfruit.

Deze kersen, peren en pruimen komen van een leuk winkeltje vlakbij ons, aan de Grootstalselaan. Het fruit groeit daar op Landgoed Grootstal, of het wordt van andere plekken uit de streek gehaald (zoals de kersen). Dat landgoed heeft aan de Grootstalselaan een soort paviljoen staan waar van alles gebeurt en waar ook een seizoenswinkel in zit, de landgoedwinkel. Tot zondag is de winkel nog open, daarna is het fruit op en is de winkel er pas weer in de lente.

Die kersen, man, zo zalig! En de pruimen al net zo. De koningsperen moeten nog even rijpen maar we verheugen ons er nu al op, lekker zoet snoepen!

Het fruit staat in een hoekje van de keuken dat nu ook af is, trouwens. De werkplank zit erin, dat heeft meneer Boslust gedaan. Erg fijn, we hebben weer wat extra berg- en werkruimte. Het blad wordt nog afgewerkt, en we maken een zelfde plank op de andere hoek van de keuken, dan winnen we nog wat meer werkruimte. Het is niet de geweldige keuken die we in Dieren hadden, maar die hadden we dan ook wel helemaal naar onze eigen wensen vernieuwd. Wat we nu hebben is zeker een toffe keuken, en bovenal: het wordt steeds meer ònze keuken, lekker en inspirerend.

Wij doen nog even een bakkie en stappen daarna op de Vespa voor een korte duik in het bos.
Vanuit Nijmegen een fijne avond gewenst!

Dejan & Kiki


#Zomerzoet

#Lekkersnoepen
#Kersenenzo
#Ontdekken
#Thuisstad
# Bosduik