Zomer na de zomer

Vorige week nog van die plots neerstortende regenbuien met de meest dikke, vette regendruppels denkbaar en nu is ‘t een en al zon en warmte.

Typisch september, zulke grote weerwisselingen. Ook typisch: dat het overtuigende zomerweer pas begon na de zomervakantie. Iedereen in Nederland weer naar school afgelopen maandag en hup, daar was de zomer weer. Vind ik nogal sneu voor al die mensen die gebonden waren aan de schoolvakanties. Maarja, shit happens. En dan wordt er nu als troost toch nog een lekkere staart aan de zomer gefabriceerd.

We merken in onze boomhut dat het wel andere warmte is dan die in de volle zomer. Een maand geleden was de warmte van nu, veel heviger geweest. De nazomerwarmte van nu dringt minder intens ons huis binnen, de zon komt pas heel laat en nog maar heel even binnen. De laatste beetjes zonlicht in huis, eigenlijk. Intussen hadden we afgelopen week weer wondertjes van zonsondergangen.

Verder: druk met boekje, waarbij we helaas erg werden afgeleid doordat ons kereltje Freek flink ziek werd. Buikgriep, lijkt het nu. Heen en weer naar de dierenarts, continu naar buiten, hem proberen te laten eten (ORS van kamillethee, beetje zout en suiker deed daarin wel wonderen!). We moesten ‘s nachts eruit, meerdere keren. Dejan om Freek uit te laten, ik om de kots op te ruimen en hem door de ellendigste uurtjes heen te slepen. En net toen we dachten dat het wel zo’n beetje weg was, begon het arme schaapje vannacht weer te braken. Dejan er dus weer uit, ik weer spuug opruimen. Gelukkig eet Freek vandaag wel gewoon lekker en is hij vrolijk. Maar ik vrees dat we nog niet out of the woods zijn. Je krijgt er een jetlag gevoel van…

Anyway. We zijn moe maar moeten nu wel blijven doorpakken met ‘t boekje. Dat doen we ook, maar het gaat langzaam en de concentratie is slechter. Het zij zo. We kunnen het nu niet anders maken en alle beetjes boekjewerk, maken toch een verschil. Nu even bloggen, als pauze en om toch in de mood te blijven. En verder proberen ook een beetje weekend te vieren.

Hieronder nog een korte plaat(jes|)praat.
Fijn nazomerweekend!
Kiki

 

 

 

 

Bovenaan
koffietje met de gezondere brownie waarover ik in dit blogbericht (klik hier) over schreef. Hij is en blijft lekker en zo heerlijk, zonder schuldgevoel. De foto bovenaan vond ik heel sfeerrijk, maar technisch is ‘t bagger. Veel te onscherp (het was avond al). Dus ik heb er lekker een laagje gefröbel overheen gelegd, zodat de beroerde kwaliteit minder stoort, oh oh…
Hieronder
Ik bakte tulbanden, we hebben morgen een feestje in Ubbergen (in een prachtige tuin bij een prachtig landhuis!) en er werd gevraagd wie er allemaal iets willen maken en bakken. Ik ging op safe en bakte tulbanden.
Linksonder: m’n lief vond een lieverdje tussen de piepers. En daarnaast: ons koffiemoment ‘s avonds: love it!

Hieronder
Zonnetje zonnetje, wat zak je toch mooi…zelfs manlief z’n lieve smoeltje is een ondergaande zon!
Rechtsboven en daaronder: als je goed kijkt, zie je enigszins afstekend tegen de bomen, de dikke regendruppels (van vorige week). En nu: zonovergoten bomen. Wel nazomer-zon-overgoten, er zit al iets van een herfstig gloedje op de bomen, zie je het ook? Ook in ons (bos)park een snuf nazomer atmosfeer. En ja, binnen in huis ook! Ik vind het mooi en fijn.