Zelfde blog, ander jasje

En een nieuwe naam, dat ook. 

We zijn weer even lekker bezig geweest samen en hebben een nieuwe naam (+ tagline) en nieuw logo gefabriceerd voor dit blog. De achtergrond is ook anders. Alles wel binnen het vertrouwde concept, maar in een nieuw jasje dus. En dat jasje zit nu al lekker.

De oude blog naam -Huisje Boslust- was nog gebaseerd op onze vorige woonplek: een dorp bij de bosrand (Dieren, Veluwezoom). We waren daar altijd binnen een paar minuten in het bos en kwamen dan bijna dagelijks dieren tegen. Hele wilde zwijnen families, edelherten, reeën, Schotse Hooglanders hebben we ontmoet. Het was magisch!

We zijn er dan ook gaan wonen vanwege die plek bij dat bos. In eerste instantie voelde het heerlijk rustig. ‘Lekker simpel en veel ademruimte hier’, vonden we de eerste paar jaar. Maar na 7 jaar werd het een beetje saai. Dieren ligt daar prachtig, maar als dorp is het nogal ongezellig en on-inspirerend vonden wij. We misten fijne plekken en dito horeca die een stad wel heeft. En we werden slaaf van de enorme, onhandelbare tuin die alsmaar tijd bleef eisen van ons. Dat trokken we niet, vooral fysiek niet.

En dus verhuisden we na 7 jaar ‘vakantie wonen’ door. Terug naar de stad.
En wat voor een stad. En wat voor ‘n huis.

Waar we ook kijken vanuit onze ‘uitkijktoren’: overal bomen, bomen, bomen. Nijmegen is een groene stad en dat is hier, waar wij wonen, erg goed te merken. Het is heerlijk. We kijken dankbaar terug op ons Huisje Boslust in Dieren en zijn net zo dankbaar voor onze fijne boomhut in Nijmegen.

Niet meer het bosleven maar ‘t boomleven, joe!
Onze boomhut. In de stad. Die is wel een nieuwe jas waard.

Dejan & Kiki

 

 

 

 

 

PS: verlang je ook zo naar de lente? Dat die sneeuw dan naar beneden dwarrelt en dat je denkt: ja, nu hoeft ‘t dus niet meer hè, koning winter?! Maarja, geduld, geduld, geduld… Om alvast een voorproefje te nemen op het lentegevoel, veel bloemen bovenaan. Want die lente… Op een dag komt ie!