Ze zijn er weer!

Kastanjes. Niet iedereen heeft er iets mee. Het zijn prikbolletjes, stekeldingen en de eerste signalen dat het najaar echt begonnen is…

Maar hier worden we er blij van, voor ons zijn het vooral heel erg heerlijke herfsthapjes! En de eerste ‘oogst’ uit eigen buurt, ligt in de fruitmand op tafel. Straks even poffen in de oven, lekker voor bij de borrel met buurman.

Ik ben een herfstmeisje. Wintermeisje, ook dat. Maar eerst herfst. Lekker snoepen van kastanjes, walnoten en pompoen, en ook snoepen met je ogen van alle herfstconfetti buiten. Ons uitzicht verandert bijna per halve dag: steeds meer goud tussen het groen, we zien het onder onze ogen gebeuren!

Vanavond staat de eerste pompoensoep van dit seizoen op tafel. Past wel bij deze druilerige dag. Ik maak ‘m ook als ‘testje’ voor het volgende mobiele terras in november, dan serveer ik een pompoensoepje. Vanavond gaan meneer Boomhut en ik dus geven voor-smullen. Is ie lekker, dan gaat ie op de herhaling en maak ik ‘m dus binnenkort weer.

Overigens is eerst zaterdag nog het laatste buiten-terras. We krijgen er zo te zien (en hopelijk zet dat door!) mooi weer bij. In de collage onderaan een stukje van de poster voor het terras. Super leuk om te maken, samen met Dejan. Ook in de collage: een sier-kalabas van vorig jaar, ik ga nog even op jacht naar een nieuw mooi exemplaar voor wat herfst in de fruitmand. Tutteldetuttel. En ja, de kastanje. De eerste die we van de grond raapten deze week. Die krijgt natuurlijk een ereplekje hier.

Over de pompoensoep nog even: dit is een prima recept, kan ‘t je aanraden (neem de klassieke). En nu huppetup aan de slag!

Ciao, tot gauw. 
Kiki

#HalloHerfst!
#Seizoenenmeisje
#Soeptante
#Herfsthapjes
#BosrijkWonen
#KastanjesVoorDeDeur
#ProjectLeven
#ReceptTip