Zaterdag 4 mei

Lekkers.

Ik maak niet graag reclame, maar vandaag doe ik het wel.

Voor de helderheid: dit is nog steeds een blog zonder sponsors. Ik heb wel eens mailtjes gehad met de vraag of ik het leuk vind om iets te schrijven over een product (o.a. Fonq) en er was ook iemand die vroeg of wij in onze boekjes aandacht wilden besteden aan haar producten (inventief idee, maar nee).

Het voelt niet goed om mijn blog te verbinden aan een commercieel belang, ik wil volledig vrij blijven in waar ik over schrijf. Bovendien zou het me nauwelijks wat opleveren, want ik ben gewoon maar een heel klein blogje. En dat vind ik ook helemaal niet erg. Bloggers die echt van hun blog moeten leven, hebben natuurlijk groot gelijk dat ze wel gesponsorde berichten maken. Maar soms vind ik het ook wel een beetje pijnlijk worden, hoe zo’n blog dan in de loop van de tijd verandert van een boeiend, uniek medium naar een afgevlakt, commercieel platform dat probeert nog datzelfde boeiende blog te blijven maar waarvan je aan alles merkt dat het dat niet meer is.
Maarja, als op jouw plekkie een groot publiek komt, en dat ook als je veel reclame maakt, en als je daarmee je baan kan opzeggen en als blogger eigen baas kan worden, good for you. Dan heb je een mooie uitdaging: de door de commercie geïnitieerde content en die van jouzelf in evenwicht zien te houden.

Anyway, ik maak dus niet zo gauw reclame maar ALS ik het dan doe, is dat volledig op eigen initiatief. De fabrikant / organisatie / winkel weten daar dan helemaal niets van. Zo ook nu.

Om te beginnen dit hierboven: dat waren (bij gebrek aan van die lekkere foute oranjetompoezen op Koningsdag vorige week), mini tompoesjes en oranje balletjes. En vooral die balletjes, die waren een feestje! Van buiten chocola met een poederig laagje en van binnen witte chocola en een soort salty karamelmousse-achtig iets. Beetje een bite, daarna zacht: zoooo zaaalig! Om je klauwtjes bij op te eten. Dejan kocht ze bij de Spar en aangezien het morgen bevrijdingsdag is, vermoed ik dat ze ze nog wel hebben. Dus dat wordt inslaan, ha! En extra sessies doen op de loopband + lekker vaak naar het bos. Maar dat komt wel goed.

Dan de foto hieronder. Een ongebruikelijke voor mijn blog. Twee hamburgers in de koekenpan. Ziet er niet echt super gezellig uit wel? En wij aten toch ook geen vlees? Maar deze jongens, die zijn ‘nep’. Vega hamburgers. En wat voor vega hamburgers: man, nog lekkerder dan the real ones! Ze zien er ‘echt’ uit, gedragen zich ook ‘echt’ in de pan en ze smaken super! Lekker licht gerookt, fijne structuur, goeie geur (ook niet onbelangrijk). Wij hebben ze nu twee keer gegeten, de eerste keer gebakken en op een broodje met een salade erbij en daarna uit de grillpan met witlofsalade, tuinboontjes en gebakken krieltjes.
Ze zijn van Vivera, een vega-vlees-merk waar wij in het algemeen niet zo heel dol op zijn. Wij zijn meer Vegetarische Slager tiepjes. Maar de ‘meesterburger’ van Vivera, dat is op dit moment toch echt met overtuiging het allerlekkerste stukje vega vlees dat er te krijgen is. Vinden wij van Boslust.

We verheugen ons al op een zomermaaltje met zo’n burger op de houtkachel in de tuin. En dan na het eten een  oranje chocobolletje bij de koffie. ?