Zaterdag 10 november 2018

Goud!

Gisteren genoot ik samen met wandelvriendinnetje Anita van de laatste mooie herfstdag (denk ik?). De zon gaf alles een uitbundige gloed en op bepaalde plekken in het bos was het alsof we door een tunnel van goud en oranje gingen. Het koppie thee met zelfgebakken (zalig pittige!) kruidkoek in De Priesnitzhoeve (op loopafstand bij ons vandaan), zo lekker bij de warme kachel, was een fijne tussenstop van de wandeling. We komen daar graag, ook Dejan en ik.

(tekst gaat verder onder foto’s)

Vandaag is het ook een herfstdag. Meer nog zelfs, maar dan grauw en nat. En dat is fijn. Voor alles buiten en ook voor ons hierbinnen. Want er moet in een pittig tempootje vooruitgewerkt worden aan ons nieuwe boekje. Dat moet voor het overgrote deel drukklaar zijn vóórdat ik het ziekenhuis inga.
En dus geniet ik nu binnen van een snuf herfstgoud, kijkend uit het raam, zowel voor als achter. En ook van een kop choco-kaneelthee, kaarsjes aan, tussendoor (vanwege niezen + snotneus) een weldadige eucalyptusdouche, óók met kaarsje aan. En ik geniet nog het meest van een enorme berg schrijfinspiratie! Dat alles terwijl mijn geliefde (en) collega in zijn werkkamer bezig is met de voorkant van het boekje, wat altijd een feest is om te zien want: een idee in je hoofd, ineens vorm zien krijgen…??

Kortom: het zijn feestelijke dagen hier bij Boslust.
En ik duik nu gauw weer terug in die fijne bubbel. Hieronder nog wat huiselijke plaatjes.

nou, dag hoor!