Zaterdag 1 juni 2019

En dat was alwéér een fijn feestje!

Gisteren hadden we een fleurige zomerlunch met ons buurtje (óók weer vanwege mijn ‘bijna-meisje-van-50-toestand’). Het was knus en iedereen genoot zichtbaar. Zo bij elkaar zijn (en dan ook nog aan tafel) wordt in ons buurtje wel gewaardeerd geloof ik. We hebben ook eens een kerstborrel georganiseerd en dat was al net zo geslaagd. Het is fijn om een binding te voelen met de buurt, we hadden dat in Amersfoort ook. En hier in Dieren delen we iets extra’s met elkaar: dat we allemaal zo mooi wonen, met onze bostuinen. Gesprekken over marters in de wijk, eekhoorns in – en uilenfamilies achter- de tuin, zwijnen, vossen en herten in het bos (of in het dorp!). Fijn om hier deel van te zijn.

Vriendin Martine had fantastische salade’s gemaakt met groenten van het boerenland: gele en paarse wortel, ‘disco bietjes’, gele biet, courgette, komkommer, radijs. En voor iedereen een mini quiche (vergeten op de foto te zetten) met geitenkaas, paprika’s van de bbq, rode ui en verse kruiden waaronder salie, alles even zalig! Zo fijn dat Martine dit last minute wilde doen, het maakte dat het voor mij heerlijk haalbaar bleef. Werk genoeg nog steeds, maar zoveel relaxter. Haar bijdrage gaf de lunch een gouden randje. En ik blijf graag reclame maken voor haar stijl van koken: als je puur en prachtig wilt eten en van uit eten gaan een bijzondere belevenis wil maken: ga naar Martine in De Steeg. Kom je van verder weg, combineer het met een wandeling op onze mooie Veluwezoom (‘t is maar een tip). En dan daarna lekker genieten bij Avalon Wijn en Spijs. 

Naast salade’s en quiches, hadden we gisteren ook allemaal lekkere kaasjes op taartplateau’s gelegd, waaronder lavendelkaas. Mooie combi met een kweeperenjammetje en heerlijk vers desembrood van bakker Tom. Toet: Griekse yoghurt met honing en zomerfruit.

De afsluiter -een marmertulband bij de koffie- was het enige dat ik zelfgemaakt had. Onze oven heeft kuren dus het is altijd afwachten of een baksel er een beetje zin in heeft. Gelukkig volgt deze zomer keuken-opknap-actie deel 2. Dan gaan we met Annelies en Pavel weer een of twee dagen keuken-klussen en komt er e.e.a. aan nieuw spul in.
Maar ondanks grillige oven, was de tulband goed gelukt, ook dankzij dit recept. Ik had ‘m een beetje ‘aangekleed’ zoals ik dat straks in de Feestkeet met mijn baksels ook ga doen. Daarvoor ben ik allemaal mooie bandjes en randjes aan het verzamelen. Zoals deze op de foto bovenaan, met bolletjes bijvoorbeeld. Of ‘slingertjes’ van kant en borduursels. Vrolijke frutsels die op taartjes, tulbanden of een berg zelfgebakken soesjes een snufje extra feest geven.

‘De Feestvierders’ waaiden gisteren ook nog even langs. Dit keer kwamen ze de tulband inwijden (foto bovenaan). Ze konden alleen niet lang blijven zeiden ze, er wachtte nog een ander feestje. Ben stiekem wel benieuwd wáár. En ook wanneer ze terugkomen… ☺️

Maar nu: lekker eten in de tuin, vervolgens op de Vespa naar de rivier (we zijn met Freek Vespa-ritjes aan het oefenen ?) en daarna een ijsje eten bij ons in ‘t oude dorp. Ik wens ook jou een mooie avond, de meteorologische zomer is begonnen en hoe, joehoe!! ☀︎❂
Hieronder nog wat foto’s van gisteren.

Ciao, tot gauw ??