Woensdagbijpraat

Wat een fijne vakantie was dat…!

Ja, wij waren op vakantie vorige week. De hele week. Mooi weer op komst, wij dachten: hupsakee, op pad ermee! Gewoon lekker comfortabel vanuit eigen huis. Een staycation dus. Onze trouwe Vespa bracht ons van hot naar her. Zoals de fantastische Millinger theetuin, waar we een zalig plekje vonden op een mini terrasje. De hele tuin zit vol met heimelijke plekjes waar je even helemaal in ‘t paradijs bent. Lekker theetje erbij en een goeie lunch: niks meer aan doen.

Het was niet zo dat we elke dag de hele dag weg waren, vaak ging het om ‘maar’ een paar uurtjes. Maar doordat we wel elke dag iets fijns deden, voelde het helemaal als vakantie. Simpel is super, het blijft ons motto. En we zijn dankbaar dat wij met weinig al veel effect ervaren. Dat voelt rijk. We hoeven niet ver te reizen, belasten de aardbol niet al te erg, blijven voorzichtig met corona risico’s en blijven onszelf ‘trainen’ in genieten van klein en fijn. Zo genoten we vorige week ook van:

Zondagavond toen ook mijn verjaardagsfeestje (in knus kringetje) voorbij was -de afsluiter van de vakantie- voelden we ons allebei hartstikke voldaan door de voorbije week. We struinden met Freek in de avondschemer door onze boswijk en zeiden tegen elkaar dat we er allebei weer tegenaan konden, deze nieuwe week.
En nu zijn we opgeladen en wel weer full steam ahead met twee boekjes, een ander project en met het buurtproject. Daarnaast ben ik weer intensief met mijn hobby bezig: desembrood bakken. Mijn 3e desem starter lijkt een hele goeie te zijn, dus die blijf ik nu gebruiken. Maar ik ben met de bak- kneed en rijs-methodes nog van alles aan het uitproberen. Was nog niet tevreden met de broden tot nu toe. Wel lekker, niet luchtig. Het is super leuk, brood maken met je eigen desem helemaal vanaf stap nul. Je moet alleen geduld hebben, de fout in durven gaan en blijven oefenen, veel oefenen. Dat doe ik dus en met plezier. Van mijn lieve husband kreeg ik veel fijne verjaardagscadeautjes, waaronder ook allerlei bak tools die het maken van brood helpen te vergemakkelijken. Zoals een rijsmandje.

Komt goed, eens zal er een heerlijk EN mooi desembrood op tafel staan!

Anyway. Staycation. Ik kan het je van harte aanraden.
“Op vakantie gaan wordt nogal overschat” zei Ad Vingerhoets, hoogleraar psychologie.
Ik blijf het dan ook gewoon ook met veel plezier uitdragen: Simpel is super. Staycation is ook avontuurlijk. Als je het avontuur in je hart voelt zitten, heb je maar weinig nodig.

Hieronder nog wat vakantiekiekjes, ik licht er een paar dingen uit. Ga ik nu weer verder met schrijven voor onze boekjes en het bewaken van ‘t desemdeegje dat staat te rijzen.

Ciao, tot gauw. 
Kiki

#Vakantie
#Zomer
#Staycation
#Thuisvakantie
#Genieten
#TouristinEigenOmgeving
#SimpelisSuper

 

Foto helemaal bovenaan: zo simpel dus. Gewoon een plaatje dat ik maakte tijdens onze wandeling op de Sint Jansberg bij Mook. 

Hangen bij Honig

▼ ▲ We kenden het Honigcomplex  (van de sausjes & soepen, waar mijn opa nog werkte) natuurlijk wel. Maar alleen van een (goddelijk!)bakkie pleur. Deze keer gingen we er lunchen, bij Meesterproef en daarna bij de buren (First things first) koffie met een toet. Zittend op het verhoogde terras van Meesterproef (waardoor je fantastisch over de Waal kijkt) voelden we ons als godjes in Nijmegen!

Wandelen bij Jansberg & Plasmolen.

On-Hollands mooi wandelen door hoge heuvels (geen foto’s), lekker onderuit op een terras en dan daarna nog zo’n busje tegenkomen. Vakantie, gewoon hartstikke vakantie! Onze eigen Vespa verhoogt dat gevoel trouwens ook heel sterk.

Nog wat Millinger theetuin 

▼ Struinen door een bamboebos, geweldig! En Freek kon vanaf ons terrasplekje heel fijn uitkijken over de omgeving. Houdt ie van, overzicht hebben, ha! ♥︎

De Millingerwaard

▼ We wandelden door de ruige en tegelijkertijd dromerige uiterwaarden van de Millingerwaard, die ook waren ondergelopen door het hoge water. Jonge berkenboompjes stonden bijna helemaal onder. We moesten onze wandeling halverwege ook staken en teruglopen want er stond ook hoog water op het pad dat we wilden nemen. Was niet erg, is avontuur. Is vakantie. We hadden alle tijd.

PLEK

▼ Een avondje eten bij PLEK NMGN stond ook op ons vakantieverlanglijstje. Een restaurantje bij ons in de omgeving, in de voormalige – en nu tot creatief en ambachtelijk gebied omgedoopte- Houtwerf. We hebben super lekker gegeten en de plek is heel erg fijn. Een blijverdje!

Rondje Hees


▼ De wijk Hees is best bijzonder, het is bijna een dorp in de stad. We kenden de wijk nog niet en dus sjeesden we op de Vespa die kant op om daar een hele fijne ‘dorpswandeling’ te maken. Prachtige oude gebouwen, lieflijke boerderijtjes en deftige landhuizen wisselden elkaar af op deze wandeling. Bij een boerderijtje langs de weg kochten we nog een grappige ronde courgette die morgen in de pan gaat.