Woensdag 8 mei 2019

Vlaggetjes!

Ik moet er nog 7 maken (zowel lente-zomer als herfst-winter varianten, vandaar zoveel) maar de eerste vlaggetjeslijn voor de Feestkeet is klaar. Gemaakt van proefdruk-vellen van onze boekjes, waar we niks mee deden. Die zijn er alleen maar voor ons om te checken of alles klopt en de kleuren goed uitpakken, voordat een boekje voor definitieve druk de deur uit gaat. Daarna liggen die vellen op een stapel niks te doen. Dat vond ik altijd al jammer en toen ik op  Pinterest slinger-inspiratie opdeed en slingers / vlaggetjes zag van o.a. kranten en landkaarten, moest ik ineens aan de proefdrukvellen van onze boekjes denken.

De ene kant van elk vlaggetje is dus een stukje van zo’n proefdruk, de andere kant een cadeaukaart voor een abonnement op onze boekjes. We gaan na de herfsteditie stoppen met de abonnementen, en verder met losse verkoop van de miniboekjes. Er kwamen ‘teveel’ abonnementen. Dat gaat in ons bescheiden geval natuurlijk nergens over, het zijn hele lullige getalletjes voor ‘de serieuzen’. En het is ook nog eens een luxeprobleem maar we kunnen onszelf deze ‘arrogantie’ permitteren omdat we er niet van  hoeven te leven.
We willen na 2 seizoenen niet vastzitten aan een hoeveelheid van boekjes en ook niet aan de timing ervan. Met abonnementen, beloof je die dingen juist vooraf wel (en terecht natuurlijk, daar draait een abonnement om). Vanaf het najaar maken we boekjes zo vaak als we willen en met het thema dat we willen, dus niet perse seizoensgebonden. En dan krijgen alle abonnementhouders van ons  bericht als er een nieuw boekje te koop is. Zo’n boekje kost dan ongeveer 3,- inclusief verzenden. We gaan hoe dan ook door met boekjes maken, dat is met recht onze passie en we vinden het een feest om samen te doen!

Anyway. We hadden nog een heleboel abonnement-cadeaukaarten over, die dus ook niet meer bruikbaar zijn. Of eigenlijk juist wel: aan de vlaggenlijn van de Feestkeet!

Ik moet er nog 7 maken, dus ik ga weer even verder…
Zie joe zoen ?