Woensdag 5 juni 2019

Kookpret.

Ah fijn, het is weer zo’n dag: koken voor de keet! ?

Vandaag kook ik voor 4, en ik maak gevulde aubergines.
Daarbij een zelfbedachte salade van courgette. Die mix ik met een ‘dressing’ die ik maakte van geroosterde tomaatjes. Gewoon een handvol kerstomaatjes doormidden snijden en in een ovenschaal leggen met wat takjes  rozemarijn en wat  teentjes knoflook. Olijfolie, scheutje honing, chilipeper en zout erover en een half uurtje laten roosteren in de oven. Daarna kun je als je wil, het hele zooitje (minus rozemarijntakken) super kort pureren en dan over de courgette doen. Maar ik liet de dressing ‘grof’.

Eigenlijk wilde ik de salade maken met rauwe courgettelinten, door de courgettes over de lengte in flinterdunne linten te schaven. Maar ik had een klein ongelukje met het grote mes (sneed in m’n tengeltje tijdens het basilicum hakken) en ik kan nu niet zo goed kracht zetten. Aangezien meneer Boslust zich zondag eveneens had verwond aan zijn hand, tijdens een heldhaftige tuinieractie, had ik dus geen reddende keukenengel ‘bijdehand’ met mijn courgetteplannetje. Dat werd dan plan B: 2 courgettes in blokjes snijden (minder kracht voor nodig) en kort (± 3 minuten) in de olijfolie op hoog vuur een klein beetje garen. Daarna heb ik ze meteen in een schaal gelegd en er de (koud geworden) tomatenprut overheen gedaan. En ik moet zeggen: het is zo óók lekker. Aanradertje.

Toet: ricotta, gemengd met espresso (= 2 zakjes espressopoeder mengen met 2 eetlepels water), honing, snufje kaneel en een paar druppels vanille-essence. Heel goed romig kloppen, in kopjes of glaasjes doen, dot slagroom erover, snuf cacaopoeder en klaar is je heerlijke toet!

En klaar is óók tante Boslust met dit blogje, want er moet tafel worden gedekt.
Bepaald geen straf…elke keer als ik de keet binnenstap, wacht me weer een kleine fijne verrassing. Dan voel ik me te gast op een plekje dat gewoon míjn huisje is en toch zo speciaal ❤︎.

Dankbaar meisje. ??