Woensdag 3 april 2019

Gasten blij maken.

Dat hoop ik dan natuurlijk, maar tot nu toe is er in die 8 jaar van mijn kookproject nog nooit een avondje geweest waarop er niet minstens geglimlacht werd aan tafel. ☺️ Heeft natuurlijk niet alleen met mijn kookliefde te maken maar zeker ook met mooie ontmoetingen tussen mensen die elkaar niet of bijna niet kennen.
En sinds mijn kookproject in het huisje, de eetkeet, plaatsvindt is het helemaal feest. Dat doet meteen iets met de sfeer en met hoe mensen het beleven als ze binnenstappen. Het huisje kopen (voorjaar 2017) was een gouden greep!

Maar ik moet ook zeggen: ik kook echt met veel liefde en aandacht en ik krijg vaak terug van gasten dat ze dat goed kunnen proeven. En dat vind ik fijn, als mensen genieten van een mooi maal, dat maakt me gelukkig.

Deze keer op het menu: plaatpizza met zelfgemaakte pesto (in plaats van tomatensaus), courgette, tuinerwtjes, dubbel gedopte tuinboontjes, basilicum en mozzarella. Morgen zal ik het recept uitschrijven, ik heb het namelijk zelf ‘bedacht’ uit diverse kookbronnen.

Erbij een salade van spinazie met eitjes en olijven. Het snackje vooraf is zelfgemaakte focaccia, ik gebruikte dit recept daarvoor, heel fijne uitleg, lukt goed. Kost je alleen even wat tijd maar dan heb je ook wat.
Toet: ijskoffie met kaneel en honing, een recept uit ons nieuwste boekje.

Ik ben al wat uurtjes bezig (en heb gisteren ook al wat dingen gedaan zoals pesto maken) maar ik geniet er enorm van. Zo lekker in de keuken rommelen; tante Boslust in haar element. En het is ook nog eens heel gezellig om met mijn meneer Boslust zo’n dagje samen in de keuken door te brengen en te kletsen. Dejan helpt mij altijd door bijvoorbeeld steeds weer dingen af te wassen en te snijden enzo, super lief! Daardoor heb ik alles onder controle.

Ja.
I love it when a plan comes together…
?