Woensdag 20 maart 2019

Ik mag weer!

Na een half jaar pauze – dat was wel nodig ook! – ga ik vandaag weer restaurantje spelen, in mijn eethuisje in de tuin (de opgeknapte bouwkeet – schaftkeet of (de minst leuke naam) de pipowagen). Een besloten avondje vanwege Anita’s verjaardag nog maar daarom niet minder leuk! Op 3 april gooi ik de keet weer open voor de ‘normale avondjes’.

Zometeen ga ik de eetkeet voorbereiden. Tafel dekken, bloemetjes op tafel en hup, de bezem erdoor! Dejan gaat de houtkachel controleren zodat die vanavond ook weer aan kan.

Ik vind winterkoken altijd heel fijn, en heb met mijn kookproject de winter min of meer overgeslagen. Maar het is ‘gelukkig’ nog fris genoeg voor de houtkachel  vanavond en ik ben stiekem toch een beetje een winters maaltje aan het koken, ha! Met het menu heb ik gewacht tot het weertype van vandaag duidelijk was, en ach, warm is het niet buiten dus: stoofpeertjes op tafel! Maar dan wel in 3 vormen. Stoofpeertjesmousse (ik heb er een klein beetje room doorheen gedaan), stoofpeertjes sap om te schenken en de stoofpeertjes zelf. Alles uiteraard zelfgemaakt. Dat komt dan als bijgerechtje natuurlijk.

Ik maak voor het hoofdgerecht een tarte tartin van sjalotjes, gewone ui en tijm (zie mijn foto boven). De bodem is van roomboterbladerdeeg. Die taart heb ik al klaar en gaat eind van de middag een half uurtje in de oven voor het opwarmen met verkruimelde geitenkaas en honing erover. Dit is het recept dat ik gebruikte. Mocht je ‘bang worden’ bij het maken van de karamel: niet nodig, zo gepiept en niet moeilijk. Je moet er alleen even bij blijven.

Verder maak ik er een salade bij van kool, appel, wortel, gebakken uitjes, geroosterde nootjes en een dressing met kwark en kerrie. Toet: carrot cake. Zie twee berichten terug.
Wordt een prima hap volgens mij! En hopelijk vooral een fijn avondje genieten in de eetkeet. In Huisje Boslust!

Ik ga weer aan de slag en ik kan zeggen: ik ben (weer) een ‘best wel blij’ kookmeisje ☺️
Tot gauw. 

Foto hieronder: mijn stoofpeertjesmousse + peertje.