Woensdag 12 juni 2019

Blijven spelen. 

Vorige week vroeg iemand mij naar ons Port Folio.
Dat hebben wij niet. Wel veel materiaal, zelfgemaakt, maar dat materiaal is niet georganiseerd in een of andere vorm. Dat hoeft van ons ook niet. Maar ooit las ik ergens het mooie advies om als ‘creatieve geest’ voor jezelf een soort overzicht te maken van alles dat je tot nu toe deed en doet, verzon en verzint. Die tip is altijd blijven plakken.

Georganiseerde chaos
Het doel is dat je, door een overzicht te krijgen, jouw unieke eigen ‘handschrift’ beter kan herkennen maar ook je ontwikkelingen, en waar je naartoe wil. 
Dit advies is natuurlijk vooral bruikbaar voor creatief zelfstandig ondernemers die er hun brood mee moeten verdienen. Wij tweetjes bevinden ons meer in een permanente speeltuin en daar maken we dan toevallig ook nog wat andere mensen blij mee. Maar ook al spelen wij er lekker op los, en doen we van alles door elkaar, zonder een duidelijk systeem: we maken alles met hart en ziel en willen het goed doen. Georganiseerde chaos, daar worden we bovendien gelukkiger van dan onbedoelde chaos. 

Mooi klusje
Dat advies -maak een overzicht van al je verzinsels- dat heb ik nu toch maar eens opgevolgd de afgelopen dagen. Het leek me leuk om te doen, onze ‘geesteskindjes’ gezellig allemaal bij elkaar. Bijna alles dat wij tot nu toe hebben verzonnen en gefabriceerd, heb ik gegroepeerd en in collagevorm gezet. De boekjes, de frutseldingen, de spielerei; alles. ?

Ik werd er blij van en dus ga ik de collages -òns Port Folio, zo je wilt- gewoon hup, mooi delen hier op mijn blog. En dat doe ik vandaag en morgen. Vandaag de collages die te maken hebben met onze boekjes, posters en kaarten. Bovenaan drie tafereeltjes die we maakten voor 3 verschillende mini-posters van ons. Hieronder onze boekjes (een deel ervan) en onderaan wat kaarten die wij maakten plus boekjesverkooppunten of -momenten uit het verleden (ook een deel ervan). 

Aanmoediging
Op een gegeven moment was het maken van de collages stiekem ook wel gek om te doen. Bijna naargeestig, alsof je al ‘terugblikt’… Maar het is (hopelijk!) een tussenstand. Iets bemoedigends: ja, we zijn nog steeds best lekker bezig. En een motivator om af te spreken met elkaar dat we vooral willen blijven spelen, blijven rommelen, blijven maken. In vrijheid en met liefde. 

Wat ik door het samenstellen van die collages óók meteen dacht, was: ‘ik wil weer vaker boekjes gaan verkopen. Nu sturen we ze steeds op, wat ook prima is. Maar ik wil ook weer eens een paar winkeltjes zoeken die er warm voor lopen, misschien weer eens op een mooie markt gaan staan en vooral ook zelf weer winkeltje spelen.
Lekker cadeautjes maken van de boekjes, ook dat. Op het moment dat iemand vraagt: ‘Wil je het voor me inpakken?’, dan juich ik van binnen, ik mag zooo graag boekjes inpakken! ❤︎  

Dat ‘boekenwinkeltje’, daarvoor gaan we een slimme oplossing bedenken en maken, die ik in de eetkeet makkelijk kan gebruiken. Als een soort mini winkeltje. Nu hangen ze tegen het wandje en dat ziet er leuk uit maar ze zijn niet handig bereikbaar voor eetkeetbezoekers. Dus er komt iets beters. Daarin komen dan ook onze kaarten. En soms maakte ik zelf bonbonnetjes (collage’s van morgen) of limonade. Dat weer oppakken af en toe, lijkt me ook al zo fijn. Die lekkernijen kan je dan ook in het ‘keet-winkeltje’ kopen. 
Anyway. Fijne plannetjes dus weer. En alleen dàt heeft het maken van de collages dus al opgeleverd! ?
Morgen méér.  

Tot gauw. 

Enkele van de boekje verkoop-momenten en  -plekken:
1. Kerstmarkt Carolinapark Dieren | 2. Display voor onze boekjes in de pop up winkel van Stichting Kort maar Prachtig, Apeldoorn | 3. Tentwinkel i.s.m. textielatelier Vannelies en (voorheen) Kookwinkel Avalon Wijn en Spijs | 4. Stand voor onze boekjes op de Sonsbeekmarkt Arnhem, 2014 | 5. Kleine display voor onze boekjes in de eetkeet van Huisje Boslust.
Een aantal boekjes was óók te koop bij (voorheen) Bruna Dieren | Sol Luna Brummen | (voorheen) Kookwinkel Avalon Wijn en Spijs De Steeg | Bakkerij Tom van Otterloo De Steeg | Jans Pakhuys Amersfoort | Winterwarenhuis Atelier Gist Amersfoort | (voorheen) Puur Amersfoort.

▲ Een paar van onze kaarten:
1, 6 en 7: voor klanten ontworpen geboortekaarten (2012, 2016) | 2. zelf ontworpen postkaarten voor verkoop | 3. Ons verhuisbericht 2013 | 4. Digitale feestkaartjes | 5. Door ons gemaakte herdenkings- en bedankkaart na een afscheid