Woensdag 12 juni 2019

Feestkeet.

Gisteren had ik overleg met Yo, die dinsdag a.s. haar feestje komt vieren in de keet. De Feestkeet. Met een paar van haar dierbaren, viert ze een heel persoonlijk, mooi gegeven. En daar draag ik graag aan bij.

Wat eet je in een Feestkeet…
Vorige week hadden we al een uitnodiging voor haar gemaakt om rond te sturen, gisteren hadden we menu-overleg. Yo koos ervoor om te willen eten met haar gasten. Wat ik stiekem wel erg leuk vind, temeer omdat zij samen met haar man wel eens aan tafel zit in de keet. Kennelijk bevalt mijn kookstijl ? En ik ben nou eenmaal een kookgraag meisje.

Omdat ze met  z’n zessen zijn dinsdag, en omdat dat het maximum aantal mensen is dat aan tafel kan in de keet (dan is het al best krapjes) heb ik het menu zo gemaakt dat het niet zoveel ruimte inneemt op tafel. Sowieso wil ik het aanbod voor de Feestkeet in het algemeen simpel houden. Zodat ik er niet de hele tijd tussendoor loop te banjeren met schalen, gangen, en uitleg over het eten. Het gaat om een warm en feestelijk samenzijn, in de knusse keet. Het eten moet dat gevoel van samenzijn versterken, en er niet van afleiden. Soep werkt dan bijvoorbeeld altijd. 

Zomersoep en plukbrood
Ik maak een rijke, bij de zomer passende verse tomatensoep van (verschillende soorten) tomaten die in de oven worden geroosterd. Samen met takjes rozemarijn en teentjes knoflook, een beetje honing erover zodat alles lekker karameliseert, en verse chilipeper. Dat alles laat ik lekker roosteren, en daar maak ik dan soep van. Die soep improviseer ik altijd maar dit recept geeft een goed idee. Gegarneerd met verse basilicum, lekker joh!

Erbij een salade en ‘plukbrood’. Dat is een brood dat ik allemaal inkepingen geef, en die vul ik met pesto en mozzarella. Vervolgens gaat het ongeveer 10 minuten in de oven. Ik maak er twee, het andere brood vul ik met een beetje olijfolie en Parmezaanse kaas. Kan je lekker stukjes uit het brood plukken en ervan snoepen.
Ik maak ijskoffie als toet, en bij de ‘warme koffie’ als afsluiter komt de marmertulband die ik voor mijn eigen feestlunch maakte. Die ga ik bovenop feestelijk versieren. 

Blij!
Toen ik het menu voorstelde aan Yo, reageerde ze super enthousiast. Ze heeft enorm veel zin in volgende week, zei ze. Kijk, dat is nou precies wat ik wil bereiken met de Feestkeet! Blije feestvierders. Dat iemand zich erop verheugt, en er dan na afloop met een glimlach op terug kan kijken (hoop ik!). Dat je iets mag vieren zonder er werk aan te hebben. Ik heb met mijn feestje bij vriendin Martine in het restaurantje, ervaren hoe heerlijk dat is. 

Mijn eerste Feestkeet en Yo’s knusse feestje: ook ìk heb zin in dinsdag! 
Hieronder nog maar eens de info over de Feestkeet

Zie joe zoen. ?