Witte wereld

Zo, Koning Winter liet nog heel even van zich horen…

Dat was toch wel mooi wakker worden gisteren, in een witte wereld. De weg en de straat zelf waren niet besneeuwd maar er lag een lekker laagje op de bomen, gras en ons terras. Een paar wijken verderop bij de heuvels was het echt winter wonderland. Nijmegen (het heuvelgebied)en de Veluwe hadden het dikste pak sneeuw en dat komt doordat grote delen hoger liggen. Wat een verschil kan dat maken.

Hier nog wat witte weelde foto’s.

Koning Winter was niet erg volhardend: de witte deken smolt vrij snel weer weg. Aan het eind van de dag lag er alleen op schaap Charlotte nog een snufje sneeuw… Rechts de liefste, mooiste mannen van de wereld. 

En doorrrr!

De afgelopen niet zo leuke weken van onderzoek en onzekerheid, hebben we afgelopen dagen lekker achter ons gelaten. We hebben de draad weer opgepakt en zijn behoorlijk productief (en effectief) geweest:

• De website is volgende week klaar
• We hebben een nieuwe samenwerkingspartner voor de boekjes gevonden. Met Attent hebben we het na 4 boekjes afgerond omdat we dit project graag in onze eigen woonplaats doen. Het was een mooie samenwerking en nu gaan we een nieuwe weg inslaan met een nieuwe organisatie. Volgende week gaan we bij de zorgorganisatie in Nijmegen langs voor het 2e gesprek (eerste was telefonisch). De medewerker die ik sprak, was super enthousiast. We hebben een aantal zorgorganisaties voor ouderen in en rond Nijmegen bekeken en deze ene uit gekozen om te benaderen, omdat deze ons erg aanspreekt. Er zit ook nog een mooi verhaal achter, maar dat vertel ik wel als we echt gestart zijn daar. We zijn nu nog aan het snuffelen, maar dit gaat (volgens mij) helemaal goedkomen.
• We hebben het nieuwe buurtterras-moment georganiseerd, de PR daarvoor gedaan en weer de mensen gemobiliseerd die er met liefde aan meewerken (wat is dat toch leuk!). Volgend weekend mogen we weer lekker ‘terrassen’.
• Onze mini (verlate) house warming feestjes hebben we afgelopen week georganiseerd en gepland. We hebben ervoor gekozen om een aantal hele kleine feestjes te doen. Lekker relaxt en dan genieten wij er ook meer van, omdat het niet zo hectisch is en je veel meer kunt kleppen met je gasten. We hebben fijne plannetjes. En iedereen reageerde ook snel met data doorgeven, waardoor alles nu al rond is. Vanaf half mei t/m half juni gaan we de feestjes vieren.
• Onze boekjes voorraad is even goed uitgemest en georganiseerd. Dat was een bende, nu niet meer. Het was leuk om al onze boekjes bij elkaar te hebben liggen (deze hieronder zijn voor ons eigen archief). We hebben er 20 gemaakt in onze eigen stijl (in eigen beheer en in samenwerking met de zorgorganisatie) en 1 boekje voor de huurdersvereniging, in een heel andere stijl (niet op de foto).
Hieronder onze 20 geesteskindjes bij elkaar.
En daaronder onze beestenkindjes op de bank. Gewoon, omdat ze zo lief en leuk zitten te zijn.

Jasper heeft de lekkere luie bank bij het raam tijdelijk in beslag genomen. En dat mag ie. Hij zit er de boel te observeren, soms ook samen met Freek Frummel. En hij doet er lekkere, dikke dutten (linksonder). En dan heeft ie nooit in de smiezen dat de ondergaande zon gloedvol weerspiegelt in de ramen bij de bank. Wij wel. Die ondergaande zon was ook gisteren, na een winterse dag, weer heel mooi te zien. Het blijft een feest, dit zo vanuit onze boomhut mee te mogen maken. Toen Dejan gisteravond bij het raam stond te kijken, was z’n gezicht helemaal roze-rood door de gloed van de zon! En de lucht bleef mooi, tot ‘t eind.

Maar genoeg gedroomd, even lekker in actie komen nu. Vandaag gaat Dejan verder werken aan de website. Ik kan daar even niet zoveel in doen, behalve dat wij elke dag overleg hebben.
Het schiet nu echt op. Maar het is en blijft altijd een berg werk.

Aan de bak!

Ikzelf hou vandaag een bakdag, ik ga broodjes bakken voor het buurtterras volgende week (die gaan in de vriezer en volgende week bak ik ze nog even op). Bruine broodjes, witte broodjes en krentenbolletjes. De link voor de krentenbolletjes vind je hier. Een fijn, geurig recept. Dat geldt ook voor de choco cake die ik vandaag wil bakken; we krijgen morgen twee lieve buurtgenoten op de koffie. Ik had ‘m vorige week voor het eerst gemaakt voor bij de koffie met een vriendinnetje. Hij was erg lekker. Recept: klik hier. 

Ik heb een paar dingen anders gedaan bij de cake: ik heb de helft van de bloem vervangen door amandelmeel. Dat maakt de cake extra lekker, vinden we hier. Bovendien: er is nu overal een run op bloem (door de oorlog in Oekraïne) en dat is niet zo met amandelmeel. Met amandelmeel kan je toch lekker bakken en gebruik je minder bloem. Amandelmeel is trouwens ook nog eens gezonder. Je kunt het in heel veel zoete baksels gebruiken. Wat ik ook anders doe dan het recept aangeeft: ik mix het beslag lang. En op de hoogste stand. Dat doe ik altijd bij het bakken van cake, dus ook als er staat: ‘kort mixen’ (of ‘voorzichtig de bloem door spatelen’). Lang en stevig mixen, heeft bij mij tot nu toe juist malse, lekkere cakes opgeleverd. Ik doe trouwens ook een zakje vanillesuiker door de suiker en ik bak de cake niet in een cakevorm maar in een klein rond kaartblik (20 cm ⌀).

Anyway. Deze  chococake…yummy yummy yummy! Hopelijk vinden onze gasten dat morgen ook.

Laat ik nou ook meteen maar eens beginnen met bakken. Of nee, eerst in een lekker lavendelbadje. Dat mocht ik de afgelopen week niet na de kijkoperatie maar nu mag het gewoon weer, fijn! Bad en bakken; ik kan me ergere dingen voorstellen voor je weekend… En dan eten we ook nog kaasfondue vanavond (met een fris wit wijntje erbij en met heel veel rauwe groente, me=happy!).

Vanuit onze Nijmeegse boomhut: fijn weekend, heb ‘t goed. 
Kiki