Winter(&)boekje (+ lichtpuntjes)

Zo. Dat was een kort, krachtig en prachtig prikje van Koning Winter.

Hopelijk heb je er ook van kunnen genieten?!

Tijdens onze voor-het-eten-wandeling (een lange) begon het te sneeuwen en alleen dat was al mooi. Voor Freek was het de eerste keer, hij leek het mega interessant te vinden. Onze sneeuwpup!

Gaandeweg de avond groeide het sneeuwdekentje gestaag en ons dakterras werd omgetoverd in een mooi winterwonderlandje. De voor-het-slapen-wandeling laat op de avond was nog mooier natuurlijk, met een lekker laagje wit. Freek rook duidelijk een interessant luchtje in de sneeuw, hij kon niet stoppen met speuren en snuffelen. Meneer had doorlopend een sneeuwsnuit. En ja, toen we thuis waren, was hij van slag. Piepen, zelfs een paar keer janken als een wolfje. Pubertje heeft zeer waarschijnlijk een meisje geroken in de sneeuw (sneeuw houdt de geurtjes veel beter en langer vast), en dat heeft iets in hem wakker gemaakt. Gelukkig bleef hij niet de hele nacht doorgaan, maar in slaap vallen was best moeilijk voor onze hondenpuber… Hieronder Freek Frummel in zijn eerste sneeuwavontuurtje.

Buiten in onze wijk: snuffelen, rennen, snuffelen, rennen, snuffelen, snuffelen, snuffelen. En daarna binnen: uit het raam kijken.

Anyway, de rust is weer terug (sterker nog: nu slaapt Freek meer dan ooit). En even weer een dromerige winterwereld, het was een feestje. Ons uitzicht was zowel ‘s avonds als ‘s morgens (bij smeltende sneeuw) feeëriek. Toch wel speciaal, zo op 5 hoog. De linker foto onderaan in deze collage nam ik staand tegen de balkon railing, en is een beetje vaag geworden. Maar hij geeft wel precies weer zoals het was: dromerig.

Winterboekje

Winterboekje is naar de drukker, jeeeuuuujjj!
Het is een boekje geworden (vinden wij) met de sfeer van winter maar ook met frisse toefjes voorjaar erin. Hopelijk gaat de drukker er nu een mooi exemplaar van maken op papier. Dejan had gevraagd om een extra check voordat ze definitief gaan drukken. En dat rapportje (pre-flight) kwam vanmorgen. De drukkerij gaf aan dat alles goed door de controle heen is en dus de productie in kan.

Vrijdag verwachten we de boekjes, en dan mogen we komend weekend weer tweeduizend ronde hoekjes fabriceren met ons snijmachientje. Stiekem misschien wel het leukste werk ook nog, ha!

Over een week (als alles goed gaat natuurlijk) kunnen de duizend winterboekjes hun reis beginnen naar duizend cliënten van Attent, en dan hoop ik dat er (in deze toch wel sombere tijd) straks duizend glimlachen zullen ontstaan…

Speaking of sombere tijd: ik ga gauw naar de…

Lichtpuntjes

✨ Even een eigen lichtpuntje, ha! Een tijdje terug stonden we in de online krant In de Buurt (Nijmegen), met een binnenkijker in ons huis. En nu staan we er alweer in! Met onze favoriete plekjes in en rond Nijmegen. We kregen een vragenlijstje dat we moesten invullen en mochten maar 5 plekken noemen, anders hadden we er nog meer kunnen bedenken. Ze hebben er een leuk artikeltje van gemaakt, waarbij ze ons een ‘creatief setje’ noemen, cute he?! Er komen nu trouwens heel lieve berichtjes van de horecaplekjes die we hebben aangeprezen, dat ze het lief en steunend vinden. Maar ze verdienen ook echt alle steun gewoon. In De Buurt Nijmegen: je leest het hier.

✨ In de horror affaire rondom de toeslagen, eindelijk een gebaar dat iets uithaalt naar de slachtoffers: alle schulden die zij bij de overheid hebben, worden in elk geval kwijtgescholden. Nu gauw die compensatie betalen ook! Het zal je maar gebeuren, wat een nachtmerrie…

✨ Hond Pip van Off the Leash heeft een tip voor als je last hebt van de blue monday… Cute!

✨ In deze tijd van woede, opstanden en tunnelvisies, is het misschien wel fijn om eens lekker vanuit het perspectief van een ander te kijken. In dit lichtpuntje deel ik een link naar een project dat dit heel letterlijk doet: je kijkt live mee door het raam naar buiten, van zomaar iemand ergens in de wereld. Als je wil, kan het ook met geluid. Een waarschuwing: Window swap is verslavend!

Ik stop er weer mee, Freek Frummel zit enorm aandacht te trekken, die vindt dat ik moet stoppen met typen en wel nu. Hij gooit gewoon zijn bal op mijn toetsenbord, en trekt met zijn fluffy berenpootjes mijn hand weg van de laptop. Als dat niet een signaal is… #Thuiswerkenmetkind 😆

Hieronder nog wat foto’s van de sneeuw. Omdat het toch een zeldzaamheid aan het worden is / omdat het zo mooi was / omdat even wegdromen fijn is.

Tot zover maar weer, tot gauw. 
Kiki

#Wintertijd
#Coronatijd
#Boekjewerk
#HotspotsNijmegen
#OnzeThuisstad
#Sneeuw!
#Dromerig

 

Sneeuwterras

Sneeuw(in de)straat