Weer weekend!

Vrijdag 31 jan. 2020

Niet alleen is de 1e maand van dit nieuwe jaar alweer voorbij (iets met ‘waar blijft de tijd’ enzo) maar het is ook alweer weekend…! Time flies when you’re having fun. En een puberend hondenkind. En een giga huis-opruim-project. En gezellige afspraakjes, wat ziekenhuisbezoekjes, de voorbereidingen voor een nieuw ‘herinneringenboekje’ en allerlei lekkere spullen om te koken…

Kortom: veel te doen. Beter dan te weinig toch?
Alhoewel: verveling en luieren schijnen dan weer best goed te zijn voor je bol, lees maar.

Anyway. Vanavond doken wij het weekend in met een feestmaaltje (voor ons dan) van zelfgemaakte roerbakrijst en kant en klaar lekkers van de toko. Wij zijn dol op tempeh van de toko maar ze hebben geen vega rijstgerechten, dus die maken we er zelf bij. Met veel groene paprika, een paar bosuitjes, champignons, Kikkoman sojasaus en veel tauge. Van de toko dan tempeh  (2 soorten), gemarineerde eitjes en emping erbij.

Toet: natuurlijk een heerlijke koffie, ‘what else’, ha! (foto boven dus).

Dit weekend staat in het teken van verder gaan met onze opruimactie, film kijken, thee met vrienden, zaterdagavond tapasavond (daarvoor shoppen we altijd bij het enige Turkse kruideniertje dat ons dorp rijk is) en onze hyperdepiep Freek Frummel. Freek zit middenin pubertje-buien, waarbij hij regelmatig een stuiterbal is, dan weer kwijlaanvallen heeft, dan weer spontaan in slaap sukkelt (liefst tegen ons aan of ergens onder) en dan weer heel gefrustreerd is.

We waren voor dat kwijlen even naar Jochem gegaan, Freek z’n vaste dierenarts. En die had al heel snel in de smiezen: Freek begint te puberen! Daar komt dus ook het kwijlen van, oh oh… Stiekem vond Jochem het wel gezellig dat Freek even langswaaide en de assistentes waren ook allemaal weer helemaal in love met de overprikkelde fluffy puber.
Over 3 weken wordt Freek 1 jaar, moet ie naar Jochem voor zijn inentingen en mag onze spring in ‘t veld / jarige jop (of harige hop!) trakteren, jaja…

Namens Freek Frummel voor nu een mooi weekend gewenst!
Meneer & mevrouw Boslust 🌿