Weekendbloempjes

Vanmiddag zoefde ik weer op mijn fiets naar het bloemenstalletje aan de Groenestraat. Dat is de laatste weken elke vrijdag een feestje! Zoveel om te kiezen…

En ik koos vandaag niet alleen bloemen voor in de vaas binnen, maar ook voor op het terras buiten. Een plant met echte najaarsbloemen: de bolchrysant. Gaat lekker lang mee en staat vrolijk buiten. De zomerbloeiers op ons dakterras zijn bijna klaar met het geven van hun cadeautjes (misschien ook door de hittegolf), het is tijd voor nazomerbloemen. De bolchrysant hoort bij het najaar vind ik. Dan weet je: ja, herfsttijd in aantocht.

Bij mijn vertrek van huis werd ik uitgezwaaid door husbandlief & hondenkind. Dejan nam intussen een foto van Freek die mij nakeek. Lief he? Zelfs op deze hoogte snapt hij dat ik het ben, daar beneden op die fiets.

Ik hoopte al dat ze bloeiende bolchrysanten zouden hebben, en toen zag ik deze bontgekleurde staan. Meenemen natuurlijk!
Thuis kreeg de plant meteen een bak water over zich heen, man wat ging het tekeer even… Maar de bloemetjes staan nog fier overeind, deze stoere mooierd kan wel wat hebben. Dat moet ook wel als je een najaarsbloeier bent.

Nou mensen, wij gaan aan de weekendkoffie! Nogmaals: fijne dagen gewenst, wij gaan wandelen (als het weer ‘t toelaat), weekend vieren met de gebruikelijke fijne dingetjes en zondag komt er gezellig bezoek. Voor Freek trouwens ook! Die zal hartstikke blij worden…

Vanuit Nijmegen: ciao, tot gauw. 
Kiki


#Bloemenmeisje 

#Weekendbloemen
#Thuisstad
#OnzeBoomhut
#Bloemenfiets
#BlijeBlikken