Weekendbijpraatje

Gewoon even een kort herfstpraatje.

We waren een paar dagen geleden weer in ons sprookjesbos, een eindje verderop. Dat was opnieuw magisch mooi, ondanks de harde wind die het bos af en toe een beetje spooky maakte: driftig dansende dennen. Wandelen door onze eigen buurt is trouwens ook een feestje met al die knallende herfstkleurtjes. Wat is de herfst toch allemachtig prachtig en wat wonen we toch in een mooie wijk!

Herfst in onze wijk:

Herfst in het sprookjesbos: 

En verder

hebben we lekkere dingen op het weekendmenu staan, zoals soep van gepofte kn0flook en koolrabi goulash. Straks komt vriendinnetje Anette lunchen en ook daarvoor hebben we lekkere spulletjes gehaald bij de bakker. Fijn om haar weer te zien, bij te kleppen en een lange wandeling te maken. We hebben de handgel klaarstaan op tafel, houden royaal afstand, de terrasdeur en ramen zijn open en de ionisatiemachine staat aan. Af en toe op die manier toch iemand kunnen verwelkomen, voelt nog steeds oke, zolang we van onze gast(en) weten dat er niemand in hun directe omgeving ziek is of lichte klachten heeft, diegene zelf ook op sociaal vlak ‘bescheiden leeft momenteel’ en we ons goed aan de afstand, het ventileren en het handen wassen houden.

Straks een lekkere lunch dus en ik bakte een herfstcake voor bij de koffie. Die laat ik nog zien in het volgende berichtje, hij is grappig geworden. Ik maakte een marmercake maar dan met vanille en speculaaskruiden combi. Door het beslag met de speculaaskruiden deed ik -voor het contrast met de vanille en een smaak boost- een snuf oploskoffiepoeder en een flinke snuf cacao.
Over lekkers gesproken: vorig weekend hebben we eten beten besteld bij onze favoriete toko Pasundan. Zo waanzinnig heerlijk weer! Iemand schreef ergens: “Als je in Nijmegen woont, heb je mazzel en kan je genieten van de kookkunsten van dit restaurantje”.

Binnenkort is Dejan jarig en willen we gaan voor een uitgebreid feestmenu bestaande uit diverse gerechtjes van verschillende restaurants via Brengmenu. Of dat alleen in Nijmegen bestaat of ook elders, weet ik niet. En  als je het menu ziet moet je even iets naar beneden scrollen voor de interessantere keuzes. Bovenaan denk je: oh, jammer, sushi enzo. Die kun je overal bestellen en laten bezorgen. Maar via Brengmenu kun je juist ook heel originele gerechten van goeie tentjes bestellen en laten bezorgen.

Wij gaan sowieso iets kiezen van de kaart van Nelis, die heeft zulke lekkere dingen erop staan!
Fijn dat dit weer kan: lekker happen uit andermans keuken en je op dat vlak laten inspireren. Ondanks corona genieten wij op een veilige manier van de voordelen van de stad.

En verder gaan we dit weekend een wandje verven. Morgen, als het regent. ‘Vroeger’ deed ik over zulke klussen een uurtje of twee, nu twee dagen. Maar als ik het rustig aan doe en pauze’s neem, lukt het nog goed. We gaan ook aan een nieuw boekje werken. Daar schrijf ik nog wel over.
Dejan kreeg trouwens een appje van onze buurman Andre, die had een oud boekje van ons gelezen (Boerenboekje) en appte over het verhaal dat erin stond (en dat ik destijds met veel liefde heb geschreven) dat hij dat erg mooi vindt. Zo nu en dan komt er nog wel eens een reactie over een boekje dat iemand dan opnieuw gelezen heeft, of dat een nieuwe ontvanger dan voor het eerst las.
Dierbaar om een aantal jaren later nog zulke mooie reacties te krijgen. Het blijft een cadeau, samen boekjes maken!

Wij gaan de lunch even voorbereiden en dus zeg ik vanuit Nijmegen:
heb een fijn weekend en blijf gezond.
Kiki


#HelemaalHerfst!

#StadswonenTussendeBomen
#Seizoenenmeisje
#Thuisstad
#Haptips
#Coronatijd
Herfst op ons balkon, herfst vanuit ons raam (linksonder) en in de straat.