Weekendbijpraat

Winter in aantocht, werkoverleg voor boekjes, Fiep is terug en we krijgen een nieuwe bank.

Ons boekjeswerkoverleg is tegenwoordig op de werkkamer. We zitten nu aan mijn tafel voor het brainstormen plus het maken van een mood board, en aan Dejan z’n bureau doen we de tekstcorrecties en puntjes op de i als een boekje bijna klaar is.

De werkkamer is fantastisch. Goeie flow, lekker veel licht en sfeervol uitzicht. Allebei hebben we een ruime tafel met inspirerend materiaal om ons heen. En als we willen chillen en werken tegelijk is het logeerbed bij het raam met uitzicht in de boomtoppen een heerlijke hangplek.

Gek is dat: we hadden voorheen een huis met 3 slaapkamers waarvan 1 royale werkkamer voor Dejan en een kleine kamer die (naast kinderkamer voor de pleegzorg kids) makkelijk mijn werkkamer kon zijn. En toch werkte dat niet echt. Op verschillende verdiepingen leven, blijkt voor ons niet die fijne flow te geven die we nu hebben. En met 1 kamer minder, benutten we toch meer ruimte en ervaren we voor het eerst echt dat we een heel fijne werkkamer hebben.

Mijn werkhokje beneden in de trapkast (van ons vorige huis) was trouwens wel heel inspirerend. Maar wel erg weinig zitruimte, en we konden er niet samen zitten. In onze nieuwe werkkamer wel en dat is fijn! Je ziet het hieronder. Hieronder ook het promokiekje dat Attent gaat gebruiken komende week, om ons boekje binnen de organisatie (en op hun instagram en facebook enzo) aan te kondigen. De boekjes worden deze dagen uitgedeeld. En Rob de manager mailde ons:

Ik heb de boekjes net naar mijn locaties gebracht, de eerste positieve mondelinge reacties al gehad. Ook van een collega dagbesteding die mij vertelde dat ze het herfstboekje helemaal had gekopieerd voor haarzelf om recepten en andere dingen nog eens terug te kunnen zoeken. Ze had niet begrepen dat er ook een exemplaar voor haar bij zat.

Leuk man, dat niet alleen de cliënten maar ook de medewerkers zelf er blij van worden.

Kippetje Fiep nog even…

zij heeft ons dus een super fijne werkplek nagelaten nu na haar dood. Haar ‘appartementje’ nam toch gauw zo’n 4 vierkante meter in beslag (en terecht!) en die extra ruimte kwam nu vrij, waardoor we de kamer optimaal konden indelen. Dus: dank je wel lieve Fieperdepiep!

Na het weekend een berichtje over een bijzonder plekje in de werkkamer, als herinnering aan Fiep & zus. We hebben ‘haar’ donderdag opgehaald bij het dierencrematorium. De medewerkster die ons het blikje overhandigde (lief blikje, met een lief naamkaartje eraan) vertelde dat ze -voordat Fiep werd gecremeerd- nog even gekeken heeft en haar zo’n mooi, cute kippetje vond met dat pluizige bolletje enzo. We hadden haar gebracht in een mandje met wat bloemen erin, ze lag er heel lief bij. Ze is met mand en al gecremeerd. En nu ‘is ze dus terug’ en maken we een klein herinneringenhoekje voor haar op haar oude stekkie.

Bankbabbel

Wij wilden van onze prachtige Cassina bank af. De bank is groot -erg groot- en de stof waarmee we hem hebben laten herbekleden, is niet zo kat-krab-vriendelijk als de stoffeerder destijds vertelde. Aangezien onze kat Jasper ineens af en toe zin heeft om even lekker de pootjes te strekken aan de bank -zo van ssssskkkrrrrrtttttjjjjj met de nageltjes- zagen wij de stof snel achteruitgaan. Omdat de bank ook erg groot oogt in ons appartement (al is de woonkamer ruim en zelfs groter dan onze vorige), besloten we ‘m te verkopen. Juist nu de bank nog mooi is. Het is een designmerk en een geliefd type bank. We waren ‘m dan  ook in één dag kwijt, voor de vraagprijs. En nu is iemand anders in Amsterdam er super blij mee, we kregen nog een foto van de bank op z’n nieuwe stek.

Het was wel gek om ‘m te laten gaan omdat ik de bank in 2006 in huis haalde, en al die jaren dat Dejan en ik samenzijn (vanaf 2006, niet lang nadat ik die bank kreeg) met ons meegaat. Het is een bank vol herinneringen. Maar die herinneringen blijven en de bank vertrok.

We krijgen binnenkort zelf een nieuwe. Een kleinere, van het merk Innovation. Het is een soort combi bank-daybed-slaapbank. We zagen Innivation banken een paar jaar geleden in een Scandinavisch designwinkel en waren er meteen verliefd op. Eerst komt nu de kleine variant, en over een jaar ofzo, een grotere. Die grote nieuwe bank gaat dan de bank vervangen die we nu nog hebben, een Marktplaats bank die in 2017  in ons huis kwam en langzaam toe is aan ‘pensioen’. Wij vinden 2 banken erg fijn. Kan de een lekker tv kijken, de ander lekker liggen. Als we samen tv kijken zitten we knus op dezelfde bank (vaak met mijn voet in Dejan z’n hand, ha!) maar twee banken is riant. Alleen is het tijd voor twee luchtiger banken die beter bij dit appartement passen.

Het zijn slaapbanken, en dat is meer per ongeluk dan bewust. We zijn gewoon gek op dit merk en hebben de banken dus ook al uitgeprobeerd in de designwinkel. Maar handig is het wel. Voor als we eens meer dan 1 loge willen kunnen laten overnachten (zal dat ooit weer kunnen, kut corona?!). En het is handig om nog een andere reden: voor als we weer een hittegolf krijgen en we in de woonkamer willen kamperen omdat daar de airco staat. Kunnen we allebei op een lekkere bank-die-ook-bed-kan-worden bivakkeren. Kan ik me nu trouwens niks bij voorstellen, met de voorspelde winterse fratsen voor de deur…

De kleine bank die we nu besteld hebben, komt over ongeveer 2 weken. Om toch een beetje lekkere zitplek te maken (voor bezoek, zodat we goed 1,5 meter afstand kunnen houden) hebben we tijdelijk een van de terrasstoelen naar binnen gesleept.

Hieronder onze oude bank die dus gisteren is verhuisd naar Amsterdam (waar hij ook vandaan kwam).

Wow, winter…

Ik had het niet meer verwacht, jullie?
De voorjaarsvogeltjes zijn steeds iets beter te horen en wij hadden al een voorjaarsopruiming van ons terras bedacht. Maar in plaats daarvan, stonden we vandaag de kuipbomen en potplanten in te pakken met hooi, dekens en plastic. In de hoop dat ze het voorspelde heftige winterweer zullen doorstaan.

Het gaat helemaal los vanaf vannacht en stiekem vind ik dat ook wel heel mooi. In Dieren hebben we prachtige sneeuwwerelden gezien, maar helaas nooit langer dan een dag of twee, en nooit echt overtuigend. Benieuwd hoe het hier zal zijn. Met ons toch al vrij spectaculaire uitzicht, en dan ook nog dik in de sneeuw!

De foto bovenaan is van een paar weken geleden, toen we een eerste snuf sneeuw kregen. Wordt deze keer een klein beetje meer

We hebben trouwens ook wat ‘maatregelen’ getroffen om Freek zo comfortabel mogelijk uit te laten. Een beetje kou is geen ramp maar wat er nu gaat komen, is zelfs voor een leuke stoere hond, echt heftig. Lees maar.

Dus onze Freek krijgt komende dagen een ‘jasje’ aan. Dat is geen echt jasje natuurlijk, maar een lekker winddicht dekje. Zoals paarden ook wel eens hebben. En Freek krijgt ook ‘laarsjes’ aan. Dat zijn dan ook geen echte laarsjes, maar meer een soort van rubberen sokken die aan zijn pootjes kunnen. Daardoor kan sneeuw niet zo snel van die harde ijsballen onder zijn teentjes vormen, en hij krijgt niet dat gemeen bijtende strooizout in zijn voetzooltjes. Doordat het alleen maar rubberen hoesjes zijn, geen echte ‘schoenen’, voelt hij de ondergrond nog goed met zijn pootjes. Dat schijnt een stuk lekkerder en natuurlijker te lopen dan met echte schoentjes. Al kon Freek prima overweg met de walker die hij na de operatie aan zijn poot van de dierenarts aan kreeg.

Anyway. Wij zijn er klaar voor. Onze minituin is zo goed mogelijk beschermd, ons hondenkind ook, we hebben lekkere dikke jassen en sjaals, mooie wintermaaltjes op de planning (morgen lekker nog een keer vega balkenbrij maken) en een heerlijk huis om ons steeds weer warm in terug te trekken.

Doe je wel voorzichtig allemaal, vooral morgen?
Er geldt niet voor niks code rood hè mensen…

Morgen vast wel wat winterplaatjes hier, tenzij de weermeneren en -mevrouwen er faliekant naast zitten natuurlijk. Maar wij van Boslust-Boomhut zeggen: kom maar op, Koning Winter!

(en dan straks heerlijk het voorjaar in…!)

Vanuit Nijmegen: ciao, tot gauw. 
Kiki

#KoningWinter
#WitteWereld
#KlaarVoor
#Winterfeest
#Winterboekje
#OnsWerk
#TrotsOp
#StadseBoomhut